Ποπ κορν: μια «υπερτροφή» γεμάτη αντιοξειδωτικά...
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποπ κορν, εφόσον δεν είναι φορτωμένο
με λίπη και αλάτι, αποτελεί μια «υπερτροφή» με λίγες θερμίδες και πολλά
ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ |
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ
Περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τα φρούτα και τα λαχανικά
Σπιτικό αφράτο ποπ κορν σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
- 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Μαγείρεμα περίπου 8΄
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο.
Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Συμβουλές
gastronomos Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο.
Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Συνοδεύουμε με σπιτική λεμονάδα.
Συμβουλές
- *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
No comments:
Post a Comment