Sunday, 29 June 2008

Μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα ... Μμμμ, η μανούλα έφτιαξε

Η γεύση του ελληνικού θέρους στα καλύτερά της.

Παίρνουμε τα υλικά για την αγαπημένη μας σαλάτα,
τα ψιλοκόβουμε
και τα ανακατεύουμε, όπως είναι ωμά, με ζεστά σπαγγέτι.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλη πράσινη, στρογγυλή πιπεριά, σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα, σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κουταλιές σούπας ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριμμένη
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ (δες το video για το ξεφλούδισμα της ντομάτας)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα ή κυβάκια φέτας, για το σερβίρισμα 
Διαδικασία
Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ,
βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε.
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki