Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατη στραπατσάδα.
.Στραπατσάδα «χωριάτικη» |
Μερίδες 2
Προετοιμασία 5΄
Προετοιμασία 5΄
Μαγείρεμα περίπου 14΄
Υλικά
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
.
Διαδικασία
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά).
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
.
Διαδικασία
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά).
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.
Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία:
Η στραπατσάδα είναι πολύ αγαπημένο φαγάκι! Δεν ξέρω κανέναν που να μην του αρέσει!
ReplyDelete