Friday 13 July 2012

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε στραπατσάδα χωριάτικη,
με τη σαλάτα που περίσσεψε!

Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατη στραπατσάδα.
.

Στραπατσάδα «χωριάτικη»


Μερίδες 2
Προετοιμασία 5΄ 
Μαγείρεμα περίπου 14΄ 

Υλικά
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  .

Διαδικασία
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά). 
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. 
Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

1 comment:

  1. Η στραπατσάδα είναι πολύ αγαπημένο φαγάκι! Δεν ξέρω κανέναν που να μην του αρέσει!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki