Tuesday 25 September 2012

Μια δασκάλα, μια μεγάλη αγκαλιά!

Καλησπέρα!!!

Φθινοπωρινή, βροχερή και συνάμα μελαγχολική η Κυριακή σήμερα και προφανώς μας υπόσχεται ότι έπονται κι άλλες πολλές τέτοιες συννεφιασμένες Κυριακές!!!! Φθινόπωρο για τα καλά λοιπόν και τα πρωτοβρόχια πιστά στο ραντεβού τους, ανοίγουν τις μεγάλες πόρτες των σχολείων και καλωσορίζουν τα μαθητούδια που επιστρέφουν στα θρανία τους γεμάτα όρεξη για καινούρια γνώση και νέες περιπέτειες!!!! 
Το κουδούνι χτύπησε ήδη από την προηγούμενη Τρίτη, η αυλή γέμισε χαρούμενες φωνές και η τάξη φώτισε από ξένοιαστα χαμόγελα. Χαμόγελα από εκείνα που σαν τα κοιτάς νιώθεις την ψυχή σου γεμάτη και η καρδιά σου πλημμυρίζει από αισιοδοξία για το μέλλον!!!
Τη μεγαλύτερη χαρά όμως, όπως και να το κάνουμε μας τη δίνουν τα μικρά και τρις χαριτωμένα πρωτάκια. Αφήνουν την αγκαλίτσα της μανούλας και με την 2 φορές μεγαλύτερη από το δικό τους μέγεθος τσάντα τους τρέχουν με λαχτάρα να ακούσουν το πρώτο κουδούνι της ζωής τους, να κάτσουν στα μεγάλα θρανία του μεγάλου σχολείου και παίξουν στη μεγάλη αυλή με τα μεγάλα παιδιά!!! Μια νέα πραγματικότητα ξεκινάει γι' αυτά τα μικρά μαθητούδια, το φανταστικό ταξίδι τους στη γνώση έχει ξεκινήσει και είναι πολλά υποσχόμενο!!!  
Εμείς δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε  «Καλή Σχολική Χρονιά» και καλό ταξίδι στον κόσμο του μέλλοντος που σημαίνει στον κόσμο των γραμμάτων και της γνώσης!!!
Ευχές για καλή σχολική χρονιά πρέπει να δώσουμε και σε όλες/όλους τις δασκάλες /τους δασκάλους που δεν λυγίζουν μπροστά στα τέρατα των καιρών! Αντιθέτως υψώνουν ακόμα πιο ψηλά το ανάστημα τους και αγωνίζονται για τους μαθητές τους και το μέλλον της χώρας μας!!!

Άξιο παράδειγμα προς μίμηση...
Αυτή τη φωτογραφία την βρήκα στο παλιό σχολείο της Καστανούσσας Σερρών που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο! Συγκινήθηκα πολύ κοιτάζοντάς την! Μία δασκάλα, με μεγάλη αγκαλιά που χωρούσε 15 ψυχούλες και τις βοηθούσε να ξεχάσουν τα δικά τους "τέρατα" που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη στην Ελλαδίτσα μας!!!

Να έχετε όλοι μια όμορφη φθινοπωρινή εβδομάδα!!!
Πηγή Creative Moments
Under Creative Commons License: Attribution

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki