Wednesday 3 October 2012

Παιχνίδι: Γιατί είναι σημαντικό;

Ο Albert Einstein συνήθιζε να λέει ότι «το παιχνίδι είναι η υψηλότερη μορφή έρευνας». Το άρθρο 31 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού λέει ότι «κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στο παιχνίδι και την ανάπαυση». Για ποιο λόγο, λοιπόν, είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά η ώρα του παιχνιδιού; 

Αφήστε τα να παίξουν ελεύθερα,
κάνει πολύ καλό στην φαντασία
αλλά και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους
Το παιχνίδι είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες που έχει το παιδί σας. Κάθε παιδί χρειάζεται χρόνο και χώρο για να δημιουργήσει, να φανταστεί, να αναρωτηθεί, να θαυμάσει, να απολαύσει την παρέα των φίλων του ή και για να μείνει μόνο του. Κάθε γονιός έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει στο παιδί του την ελευθερία να παίζει. Το παιχνίδι επιστρατεύει όλες τις αισθήσεις τους, και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά, τα οποία εξερευνούν τον νέο κόσμο στον οποίο βρίσκονται μέσω της όρασης, της αφής, της ακοής και της γεύσης. 
Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα σας δοθεί η ευκαιρία, καθίστε να παίξετε με το αγγελούδι σας ή αφήστε του τον χώρο και την ησυχία να παίξει μόνο του- είναι εξίσου σημαντικό.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki