Saturday 20 October 2012

Μάθετε στο παιδί σας να αγωνίζεται μέχρι να τα καταφέρει!!

Ένα απ’ τα πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να δώσουμε στο παιδί μας, είναι να προσπαθεί όσο χρειάζεται μέχρι να καταφέρει αυτό που θέλει και να μην παραιτείται εύκολα απ’ τον στόχο του.
Μάθετε στο παιδί σας να αγωνίζεται μέχρι να τα καταφέρει!!
Τα επιτεύγματά του ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του
και το κάνουν να αποκτά ενθουσιασμό
για την κατάκτηση του επόμενου στόχου.
Αυτό είναι κάτι που θα το βοηθήσει γενικά στη ζωή του να κατακτάει τους στόχους του, θα το βοηθήσει στην εργασία του, αλλά και στην καθημερινότητά του. 
Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες και το παιδί θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα αν έχει μέσα του το αίσθημα ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Από την προσχολική ηλικία κιόλας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια να το ενθαρρύνουμε να κατακτά μικρούς στόχους, σύμφωνα πάντα με τις ικανότητές του. 
Επιτεύγματα όπως να μάθει να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες, να μάθει να κολυμπάει, να μάθει να γράφει το όνομά του, να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και πολλά άλλα, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του και το κάνουν να αποκτά ενθουσιασμό για την κατάκτηση του επόμενου στόχου.
Κάποιες φορές βέβαια, μπορεί το παιδί να δυσκολεύεται σε κάτι και είναι απόλυτα φυσικό. Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τις ικανότητές του με αυτές των άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίας. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποια παιδιά να τα καταφέρνουν καλύτερα από κάποια άλλα σε ορισμένα θέματα. 
Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, είναι να εστιάζουμε στην προσπάθεια του παιδιού και όχι στο αποτέλεσμα.  
Το συγχαίρουμε κάθε φορά που προσπαθεί, έστω και αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Με τον τρόπο αυτό, παρατείνουμε τον χρόνο που το παιδί είναι διατεθειμένο να αφιερώσει για την κατάκτηση ενός στόχου. 
Αντίθετα, αν μας βλέπει ενθουσιασμένους μόνο όταν έχει καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορεί στο μέλλον να αποφεύγει να δοκιμάζει νέες προκλήσεις και να παίρνει ρίσκα, έχοντας το φόβο ότι μπορεί να αποτύχει.

infochildren.com

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki