Wednesday 28 November 2012

2.000 μαθητές στην Αθήνα δεν έχουν να φάνε

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον αριθμό των μαθητών οι οποίοι πηγαίνουν νηστικοί στα σχολεία λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους.
2.000 μαθητές στην Αθήνα δεν έχουν να φάνε
Ο αριθμός των 2.000 μαθητών που υποσιτίζονται στην Αθήνα δεν αποτελεί εκτίμηση, αλλά στοιχεία που παραδόθηκαν προ ημερών από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή.
Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής πατήρ Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αθήνας. 
Προσέθεσε επιπλέον ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε από το υπουργείο Παιδείας δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας. Παρών στη συνέλευση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά»
Ζήτησε μάλιστα από τους κληρικούς, «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο π. Μάξιμος είπε ότι ουσιαστικά «πρόκειται για λίστες με οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα».
Στο επόμενο διάστημα η Αρχιεπισκοπή θα στηρίζει τις οικογένειες αυτές αποστέλλοντάς τους δέματα με τρόφιμα και ρούχα.

από pkool

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki