Wednesday 28 November 2012

Μαθαίνουμε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους ξένους

Το να μάθουμε τα παιδιά μας το πώς να αντιμετωπίζουν έναν ξένο, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά. Είναι γεγονός ότι θέλετε να προστατέψετε το παιδί από τις κακές προθέσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι ξένοι, όμως...

What to Teach Kids About Strangers

Το να μάθουμε τα παιδιά μας το πώς να αντιμετωπίζουν έναν ξένο, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά. Είναι γεγονός ότι θέλετε να προστατέψετε το παιδί από τις κακές προθέσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι ξένοι, όμως δεν πρέπει να φοβίζετε τα παιδιά λέγοντάς τους διάφορες τρομακτικές ιστορίες. 
Στόχος σας δεν είναι να δημιουργήσετε ένα φοβισμένο παιδί, αλλά ένα παιδί που θα προστατεύει τον εαυτό του από τις κακοτοπιές παίρνοντας κάποια μέτρα.
.

Το πρώτο που πρέπει να τονίσετε στο παιδί σας, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει αν ένα πρόσωπο είναι καλό ή κακό μόνο από την όψη του. Το να είναι φιλικά με τους γύρω τους είναι καλό, αλλά το να το παρακάνουν στην οικειότητα μπορεί να τα οδηγήσει σε κινδύνους.
Γι’ αυτό πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί σας, τη διαφορά του να είναι καταδεκτικά και ευγενικά, με το να αναπτύσσουν στενές σχέσεις με κάποιους ξένους ανθρώπους.
Οι πιο συνηθισμένες οδηγίες που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι το να μην μιλάνε στους ξένους, να μην αποδέχονται προσφορές από ξένους (σοκολάτες, καραμέλες, φαγητό), να μην ακολουθούν υποδείξεις, όπως να πάνε μαζί τους κάπου ή να δεχτούν να μπουν σε αμάξια ή άλλα μεταφορικά μέσα.
Απ’ όλα αυτά το πιο σημαντικό και εκεί που πρέπει να επιμείνετε είναι να μην ακολουθούν ποτέ κάποιον ξένο για κανένα λόγο.
Ο καλύτερος τρόπος να πείσεις ένα παιδί να αποφεύγει με τρόπο τους ξένους, είναι να του δώσετε παραδείγματα. 
Αν λοιπόν είστε σε μία παιδική χαρά, ή οπουδήποτε αλλού έξω μαζί με το παιδί σας, και σας πλησιάσει ένας ξένος, αποκριθείτε ευγενικά και απομακρυνθείτε, χωρίς να πιάσετε πολλές οικειότητες.
Με αυτόν τον τρόπο το παιδί παίρνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ανοίγει «παρτίδες» με τους ξένους, χωρίς όμως και να προσβάλει τους γύρω του.

women 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki