Thursday 13 December 2012

Παιδικά χεράκια στόλισαν την παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου!

Μόνο κοιτώντας τα παιδικά μάτια ξεχνιέσαι από τον πόνο που βλέπεις. Τα μάτια και τα χαμογελά τους, ιδιαίτερα όταν αυτά νιώθουν τόσο σημαντικά. Και πραγματικά αυτό το (σπάνιο δυστυχώς) συναίσθημα της χαράς... το ένιωσαν όλοι, σήμερα, στην Παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ η οποία στολίστηκε από τα χεράκια των παιδιών, κατά κυριολεξία.
με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχτηκαν
από τους "μαθητές" πραγματικά αριστουργήματα.
Με την πρωτοβουλία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της πόλης για το στολισμό της κλινικής, τα παιδικά χέρια πήραν «φωτιά» τις τελευταίες 10 ημέρες για να φτιάξουν ένα σωρό στολίδια.
Επιστρατεύτηκε η φαντασία των μεγάλων και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχτηκαν από τους "μαθητές" πραγματικά αριστουργήματα.

20 κούτες με στολίδια μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική που άλλαξε πρόσωπο δίνοντας μεγάλη χαρά και στα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται αλλά και στους γονείς τους.

Το πρώτο μάλιστα στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο το έβαλε ο 10χρονος Χρήστος και στη συνέχεια το δέντρο «ανέλαβαν» δέκα παιδιά από το προνηπιακό τμήμα του βρεφονηπιακού σταθμού το «Χαμόγελο».

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν οι εξής βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της πόλης: «Το Κουκλόσπιτο», «Θεία Κλαίρη», «Το Χαμόγελο», «Δημιουργία», «Τα μελισσάκια», «Μικρό Εργαστήρι», «Ντόναλντ», «Το περιβολάκι» και η «Ροδομηλιά».


«Οι διευθύνσεις και το προσωπικό των παιδικών σταθμών του συλλόγου μαζί με μια ομάδα παιδιών του προνηπιακού τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού «Το χαμόγελο» συμμετείχαν στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, διακόσμησαν το χώρο με τις κατασκευές τους από ανακυκλώσιμα υλικά, έδωσαν χρώμα και ζωή στο νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος, πιστός στο πνεύμα των ημερών, προσπάθησε να δώσει χαρά και αισοδοξία στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις γιορτινές μέρες. Ο Σύλλογος, οι συμμετέχοντες σταθμοί και τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία εύχονται ταχεία και πλήρη ανάρρωση μαζί με τις ευχές τους για "Καλές Γιορτές"», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki