Saturday 12 January 2013

Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο ή τραυματισμένο!

Τα παιδιά είναι φυσικά εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους 
αλλά και σε ιώσεις, κυρίως τον χειμώνα. 
 .
Θα διαπιστώσετε πως η ψυχολογία τους
είναι πολύ πεσμένη
Το αποτέλεσμα είναι ότι μεγάλο μέρος των κρύων ημερών, αντιμετωπίζουν μία ασθένεια που σίγουρα τα βγάζει από το πρόγραμμα σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο τι θα φάνε ή τι ώρα θα κοιμηθούν. 
Θα διαπιστώσετε πως η ψυχολογία τους είναι πολύ πεσμένη και αυτό δεν οφείλεται μόνο στα δύσκολα συμπτώματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί όπως είναι για παράδειγμα ένας υψηλός πυρετός ή η δυσκολία στην αναπνοή αν είναι συναχωμένο. 
Οφείλεται και στο γεγονός ότι ίσως το έχετε αποκλείσει από πολλές ευχάριστες δραστηριότητές του φοβούμενη μήπως λόγω κίνησης ή έντονης ενασχόλησης με κάτι, χειροτερέψει η κατάστασή του. 
Η συμβουλή μας είναι, ότι αν δείτε τον πυρετό να πέφτει ή τον πόνο του από ένα ατύχημα να υποχωρεί, να αφήσετε το παιδί να παίξει για λίγο στο δωμάτιό του. Αν πρόκειται για τραυματισμό, οπότε ξέρετε ότι δεν θα κολλήσει ένα άλλο παιδάκι που θα συναναστραφεί μαζί του, καλό είναι να καλέσετε έναν φίλο ή μία φίλη του για να παίξουν και να ξεχαστεί λίγο. 
Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καλό είναι να αφιερώσετε εσείς χρόνο για να το ψυχαγωγήσετε
Με ένα βιβλίο παιδικό, ένα παιχνίδι που του αρέσει ή έστω με κουβέντα και άλλα παιχνιδάκια. Έτσι, το παιδί δεν θα συνδυάζει κάθε φορά μία αρρώστια του με τον αποκλεισμό και στενάχωρες στιγμές.

mothersblog.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki