Sunday 13 January 2013

Η μικρή πόλη που έχει υιοθετήσει 76 άπορα παιδιά

Μπορεί η απομακρυσμένη πόλη “Possum Trot” στο Τέξας να μην έχει φανάρια ή ονόματα δρόμων… αλλά έχει μια τεράστια αγκαλιά για πολλά άπορα παιδιά χωρίς οικογένεια.
Τα τελευταία 16 χρόνια, περίπου 25 οικογένειες της εργατικής τάξης έχουν υιοθετήσει 76 παιδιά που δεν είχαν ούτε στέγη και φαγητό, ούτε γονείς. Δεκάδες γονείς έχουν ανοίξει τις πόρτες των σπιτιών τους σε νέα μέλη, παρόλο που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωσή τους.

bishop-martin-
Η αρχή έγινε από τον πάστορα WC Martin της βαπτιστικής εκκλησίας “Bennett Chapel”, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Donna υιοθέτησαν τέσσερα παιδιά που άξιζαν αγάπη, χαρά και ένα ζεστό σπίτι! «Ορισμένα από τα παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν στο παρελθόν από μέλη της οικογένειάς τους και έχουν ζήσει φρικτά πράγματα. Μπορεί να βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά πρέπει να φροντίσουμε αυτές τις ψυχές», αναφέρει η Donna Martin. 
Δίπλα τους για τα Χριστούγεννα βρέθηκε η εταιρία Wal-Mart, η οποία κατάφερε και άνοιξε εκ νέου την τοπική τράπεζα τροφίμων που είχε κλείσει εδώ και καιρό στην πόλη. Η εταιρεία δώρισε τρόφιμα και φάρμακα στο κέντρο για κάθε μια από τις 25 οικογένειες και $ 500 μετρητά, πέρα από τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών.
Σαν ένας Άη Βασίλης, η Wal-Mart εκτίμησε την προσπάθεια του πάστορα και χάρισε στον WC Martin $ 15.000 σε δωροεπιταγές για να συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά με ανάγκες. «Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι ο Κύριος δεν έρχεται πάντα όταν τον θέλουμε, αλλά όταν φτάνει η σωστή ώρα. Εμείς δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε ταπεινοί», δήλωσε η Donna Martin.
Τα δώρα εκτιμήθηκαν πολύ από οικογένειες, όπως είναι ο Ricky και η Dorothy Cartwright, που έχουν υιοθετήσει πέντε παιδιά και προσπαθούν να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις κακουχίες του παρελθόντος και τις φοβίες τους.

Posted by
http://www.flowmagazine.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki