Thursday 7 March 2013

Αναμορφωτήριο του τρόμου σε περιοχή-προπύργιο
της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ)

Ανατριχιαστικά μυστικά φαίνεται να έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με αναμορφωτήριο που λειτουργούσε μέχρι το 2011 σε περιοχή που υπήρξε προπύργιο της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), στην Φλόριντα των ΗΠΑ. 
Μαστίγωμα, σεξουαλική παρενόχληση και πιθανότατα φόνος ανάμεσα σ’ αυτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent. 
.

πληθαίνουν οι υποψίες για τον τρόπο θανάτου
των παιδιών που έχουν ταφεί στο νεκροταφείο

Επιμέλεια: Νίκος Τριγάζης

Ήταν γνωστό ότι οι συνθήκες στο Σχολείο Άρθουρ Τζ. Ντόζιερ, ένα αναμορφωτήριο που ιδρύθηκε το 1900, δεν ήταν οι καλύτερες. Παιδιά αλυσοδένονταν σε τοίχους, τα μαστιγώματα με δερμάτινο λουρί ήταν συχνά και ειδικά τις πρώτες δεκαετίες τα παιδιά εξαναγκάζονταν να δουλεύουν σκληρά. Όταν έκλεισε το σχολείο το 2011, είχε ήδη γίνει θέμα ομοσπονδιακών και πολιτειακών ερευνών.

Καθώς πληθαίνουν οι υποψίες για τον τρόπο θανάτου των παιδιών που έχουν ταφεί στο νεκροταφείο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαν οι περισσότεροι για πάρα πολλά χρόνια,  αυξάνονται και οι πιέσεις στην πολιτεία για να ρίξει φως στις σκοτεινότερες μέρες του αναμορφωτηρίου που βρίσκεται στη Μαριάννα, μία μικρή πόλη της Φλόριντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά το παρελθόν η ρατσιστική οργάνωση ΚΚΚ, γεγονός που δε φαίνεται να είναι τόσο άσχετο με τις απεχθείς πράξεις που διαπράχθηκαν στο εν λόγω σχολείο. 

Οι πιέσεις έρχονται, κατά κύριο λόγο, από τους επιζώντες του σχολείου, από συγγενείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους εκεί και τον Γερουσιαστή της Φλόριντα, Μπιλ Νέλσον, ο οποίος καλεί την Πολιτεία να καθυστερήσει την πώληση της γης, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα μιας ομάδας ιατροδικαστών ανθρωπολόγων από το πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα για την ανεύρεση περισσότερων τάφων, η οποία ξεκίνησε πέρσι. 

Ο γερουσιαστής επιθυμεί όσα πτώματα βρεθούν να αναγνωριστούν και να επιστραφούν στις οικογένειές τους.

περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki