Friday 15 March 2013

Και το ψωμί, ψωμάκι... - Ακούει κανείς;;

Δεν έχουν λεφτά ούτε για ψωμί 
.
Δύο στους δέκα καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την MARC ΑΕ για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Μ. Μούσιος σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας:

- Οι δύο βασικότεροι λόγοι μείωσης της κατανάλωσης ψωμιού είναι η μείωση των μελών της οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%). Έπονται οι λόγοι οικονομίας 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αγοράς πριν από δύο χρόνια.
περισσότερα εδώ


Ζητούν να αγοράσουν φθηνό μπαγιάτικο ψωμί!
.
Θλιβερές σκηνές που θυμίζουν τη μεταπολεμική Ελλάδα εκτυλίσσονται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ανθρώπους να έχουν φτάσει σε σημεία πλήρους εξαθλίωσης.
Στην Ξάνθη, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ζητεί από τους φούρνους να αγοράσει μπαγιάτικο ψωμί, προκειμένου να το πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερο από την αρχική τιμή του.
Είκοσι ή είκοσι πέντε λεπτά, αντί για πενήντα ή εξήντα, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν για να πάρουν μια φρατζόλα ψωμί μιας ή 
και δύο ημερών. 
.
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki