Sunday 7 April 2013

O Ιπποκράτης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου.
.
Η έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική διά μέσου των αιώνων», που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά), είναι αφιερωμένη στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής. 
 .
«Ιπποκράτης 2.500 χρόνια»

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αρχαία χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα με ιατρικά θέματα, χειρουργικά εργαλεία του 3ου αιώνα μ.χ., μετάλλια και εικόνες του Ιπποκράτη ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των βοτάνων. 
 .
Εκτίθενται επίσης απεικονίσεις Ιπποκρατικών και Διοσκουριδικών φυτών από την συλλογή έργων της Νίκης Γουλανδρή καθώς και ζωγραφικοί πίνακες Ιπποκρατικών φυτών 75 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.
 .
Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιούνται διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών πάνω στην αρχαία ελληνική ιατρική και τη χρήση των φυτών στη σημερινή φαρμακολογία, αρωματοθεραπεία και κοσμετολογία.
Την διοργάνωση στηρίζουν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα και η Αστική μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια» που σκοπό έχουν την έρευνα, τη μελέτη και τη διάδοση του Ιπποκρατικού έργου.  
.
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki