Thursday 18 July 2013

Ινδία: Είκοσι τρία παιδιά νεκρά από τροφική δηλητηρίαση
Οι διευθυντές των σχολείων
θα δοκιμάζουν πρώτοι τα παιδικά γεύματα

Είκοσι παιδιά πέθαναν στο κρατίδιο Μπιχάρ από τροφική δηλητηρίαση από γεύμα που κατανάλωσαν στην σχολική καντίνα και 30 νοσηλεύονται, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

20 children dead from school meal in India

"Είκοσι παιδιά πέθαναν έπειτα από γεύμα που κατανάλωσαν" στο δημόσιο σχολείο του χωριού Μασράχ, στην περιοχή του Σαράν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Μπιχάρ.
Οι μαθητές, όλοι κάτω των δέκα ετών, κατανάλωσαν γεύμα με ρύζι και φακές που είχε παρασκευασθεί στο σχολείο.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ ζητώντας τη λήψη μέτρων για τους δημόσιους λειτουργούς που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών.
Τα σχολικά γεύματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στα δημόσια σχολεία των 29 κρατιδίων της Ινδίας. Το Μπιχάρ θεωρείται το φτωχότερο μεταξύ αυτών.
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι διευθυντές των σχολείων θα δοκιμάζουν πρώτοι
τα παιδικά γεύματα
.
Οι διευθυντές των σχολείων και οι μάγειρες διατάχθηκαν να δοκιμάζουν πρώτοι τα δωρεάν γεύματα που προσφέρονται στους μαθητές, μετά το θάνατο από τροφική δηλητηρίαση 23 παιδιών τα οποία κατανάλωσαν τα σχολικά αυτά γεύματα.
Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της περιοχής Σαράν στο κρατίδιο Μπιχάρ αρρώστησαν, και 23 μεταξύ αυτών πέθαναν, μετά την κατανάλωση του μεσημεριανού φαγητού που διανέμεται δωρεάν σε όλα τα δημόσια σχολεία της Ινδίας για ν' αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός και για να υπάρχει ένα κίνητρο για τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το σκεύος που χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία του γεύματος ίσως είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φυτοφαρμάκων, δήλωσε ο Αμπιτζίτ Σίνχα, δικαστής της περιφέρειας Σαράν.

περισσότερα στην πηγή: news247

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki