Μια γερή δόση ενέργειας
για το ξεκίνηµα της ηµέρας ή για κολατσιό.
Έτοιμες σε 50 λεπτά
Honey Cereal Bars Recipes |
- 300 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (53% κακάο)
- 20 γραμμάρια µέλι
- 250 γραμμάρια δηµητριακά (βρόµη, κορν φλέικς, crispy rice)
- 80 γραμμάρια µαύρες σταφίδες
Λιώνουµε τα 300 γραμμάρια σοκολάτας σε µπεν µαρί.
Αποµακρύνουµε από τη φωτιά.
Προσθέτουµε τα κοµµάτια σοκολάτας και το µέλι και οµογενοποιούµε µε µια κουτάλα.
Ρίχνουµε τα δηµητριακά και τις σταφίδες και ανακατεύουµε.
Στρώνουµε ένα ταψί µε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουµε το µείγµα, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Αφήνουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Το βγάζουµε από το ψυγείο και το κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήµα της αρεσκείας µας.
Tip
Είναι σημαντικό η σοκολάτα να χρησιμοποιηθεί σε δύο δόσεις και με δύο τρόπους.
Μόνο έτσι θα πέσει η θερμοκρασία την κατάλληλη στιγμή και το μείγμα θα στερεοποιηθεί σωστά.
tovima
Πολύ ωραία και κυρίως εύκολη συνταγή !!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε!!!!
Πολύ όμορφη συνταγή, αλλά άποψή μου, αποφύγετε τα Corn Flakes, κίνδυνος για την υγεία, λόγω ζάχαρης.
ReplyDeleteΟι περισσότεροι έχουμε άγνοια...