Saturday 13 July 2013

Στον ΟΗΕ μίλησε η μικρή Malala Yousafzai,
για την εκπαίδευση των παιδιών -“Let us pick up our books and our pens. They are our most powerful weapons,"

Λες και δεν τα ξέρουν... 
Τέλος πάντων... μακάρι να γίνει κάτι... και να μην είναι άλλο ένα συγκινητικό event χωρίς καμιά ουσία, έτσι για τα μάτια του κόσμου, έτσι για να δικαιολογούν πότε πότε τα υψηλόβαθμα -και αδρά αμειβόμενα- οφίτσιά  τους... έτσι για να κοιμίζουν τις όποιες τύψεις τους για τα βάσανα των παιδιών που οι ίδιοι επιτρέπουν...
.
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η έφηβη από το Πακιστάν που έγινε στόχος των Ταλιμπάν πέρσι επειδή προασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, έκανε έκκληση σήμερα στον ΟΗΕ υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να την καταβάλουν οι εξτρεμιστές που πυροβολούν αγόρια και κορίτσια για να τα εμποδίσουν να πάνε σχολείο.

"Είμαι εδώ για να μιλήσω για το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση", είπε η 16χρονη Μαλάλα απευθυνόμενη στη Συνέλευση των Νέων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. "Ένα παιδί, ένας δάσκαλος και ένα βιβλίο μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο", τόνισε.
..............................
περισσότερα από 57 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ούτε καν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα περισσότερα από αυτά είναι κορίτσια και τα μισά ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.
...............................
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki