Thursday 22 August 2013

Θέλει να κάνει μπάνιο μόνο του!

Τι πρέπει να κάνετε
για να είναι ασφαλές το παιδί σας στο μπάνιο!

 .
Ξαφνικά το παιδί σας σας ανακοίνωσε ότι είναι πολύ μεγάλο για να το κάνετε εσείς μπάνιο και σας ζήτησε να το αφήσετε να κάνει μόνο του. 

Σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει ωστόσο θα πρέπει πάρετε κάποια μέτρα ώστε να μη διατρέχει κανένα κίνδυνο ενώ απολαμβάνει το μπανάκι του!

Τι πρέπει να κάνετε
Αρχικά θα πρέπει να συνεχίσετε να του αγοράζετε το λεγόμενο «σαμπουάν χωρίς δάκρυα» για να αποφύγετε τα κλάματα στην περίπτωση που μπει στο ματάκι του.

Προμηθευτείτε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια στα οποία θα βάζετε κάθε φορά που θα κάνει μπάνιο μικρή ποσότητα σαμπουάν και αφρόλουτρο, ώστε να μπορεί να τα πιάσει και να τα χρησιμοποιήσει.

Θα πρέπει να του μάθετε πώς να χειρίζεται τη βρύση. Κάντε αρκετές δοκιμές με το ζεστό και το κρύο μέχρι να είσαστε όσο γίνεται πιο σίγουρη ότι έχει καταλάβει απόλυτα τι πρέπει να κάνει.

Μαζέψτε όλα τα ξυραφάκια, τα απορρυπαντικά και γενικά όλα τα προϊόντα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει και τοποθετήστε τα σε ένα ντουλάπι που δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προμηθευτείτε αντιολισθητικά πατάκια για τη μπανιέρα και το πάτωμα ώστε να το προστατεύσετε από ατυχήματα.
news.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki