Thursday 22 August 2013

Τι κάνεις για να απασχολήσεις ένα παιδί χωρίς να χρειαστεί να βλέπει TV ή να παίζει με smartphones και iPad

Το να απασχολήσεις ένα παιδί δεν είναι πάντα εύκολο, πόσο μάλλον όταν θέλεις να αποφύγεις τις εύκολες λύσεις της τηλεόρασης, του smartphone ή του tablet της οικογένειας, για να παίζει σε αυτό παιχνίδια. 

New-Fog-of-WarΑυτό σκεφτόταν ένας πατέρας, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει μόνος του ένα... επιτραπέζιο παιχνίδι, που θα κρατούσε απασχολημένο τον πεντάχρονο γιο του για αρκετή ώρα.
Ο Justin James Clayden δημιούργησε μόνος του ένα adventure board game, το οποίο φαίνεται ότι κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον του γιου του, ώστε του πήρε περισσότερες από τέσσερις ώρες, για να το ολοκληρώσει.
Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα περήφανος για τη δημιουργία του και, μάλιστα, ονόμασε το παιχνίδι "Justinia" (με έμπνευση το... όνομά του). Ξεκινώντας από την ιδέα ενός απλού λαβύρινθου έφτιαξε ένα παιχνίδι με ζάρια, όπου οι παίκτες κατευθύνουν τα Legotars τους (avatars από Lego) σε έναν κόσμο γεμάτο τέρατα, αράχνες, φαντάσματα και άλλα.
Ο πατέρας πουλάει, μάλιστα, μία εκτυπώσιμη εικόνα του παιχνιδιού μέσω του καταστήματός του στο Etsy στην τιμή του 1.5 ευρώ, ενώ αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος που απέσπασε για λίγο το γιο του από τα παιχνίδια του iPad με τόσο επιτυχημένο τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εφευρετικότητά του, την οποία φανταζόμαστε ότι ο γιος του εκτιμάει ιδιαίτερα.


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki