Sunday 25 August 2013

Η Ποδηλάτισσα

"..., γυρίζοντας από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέσα στο καταμεσήμερο του Σαββάτου, φορτωμένη στο ποδήλατό της με σακούλες, αφαιρέθηκε στις σκέψεις της και ... τράκαρε με ... σταθμευμένο όχημα. Το πιο αστείο της υπόθεσης όμως δεν είναι ότι τράκαρε με σταθμευμένο όχημα αλλά ότι του προκάλεσε και ζημιά. Του έσπασε το φανάρι. Σταμάτησε και κοίταξε γύρω της να βρει κάποιον της συγκεκριμένης γειτονιάς προκειμένου να ρωτήσει σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο. Καταμεσήμερο όμως! Κανένας δεν κυκλοφορούσε. Προχώρησε παρακάτω και είδε ένα συνεργείο αυτοκινήτων που ήταν ακόμη ανοικτό. Ρώτησε τον μηχανικό δείχνοντάς του το «τρακαρισμένο αυτοκίνητο» αν ήξερε τον ιδιοκτήτη του και αυτός της απάντησε πως δεν ήξερε σε ποια ακριβώς οικοδομή ήταν ένοικος ωστόσο ήξερε φυσιογνωμικά την οδηγό. Η μοναδική λύση που είδε τότε η ποδηλάτισσα ήταν να ζητήσει στυλό και χαρτί προκειμένου να αφήσει στο μπαμπρίτζ του αυτοκινήτου το όνομα και το τηλέφωνό της. Ο μηχανικός αυτοκινήτων αφού της έδωσε στυλό και χαρτί της είπε να αφήσει σ' αυτόν το όνομα και το τηλέφωνό της και να το δώσει ο ίδιος στην ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου. Έτσι και έγινε. 

Και τώρα ουσιαστικά αρχίζει η ιστορία μου : Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου πήρε την ποδηλάτισσα τηλέφωνο και αφού ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ (!!!) της είπε πως θα αλλάξει το φανάρι στο συνεργείο που της έδωσε το τηλέφωνο και πως η ζημιά θα έβγαινε 50 ευρώ. Η ποδηλάτισσα ζήτησε συγνώμη για τη ζημιά και την ταλαιπωρία και υποσχέθηκε ότι θα περάσει να το πληρώσει. 

Την άλλη μέρα λοιπόν πέρασε να δώσει τα 50 ευρώ στον μηχανικό αυτοκινήτων που "μεσολάβησε" στην όλη υπόθεση. Ο μηχανικός αυτοκινήτων όμως της είπε πως προμηθεύτηκε το φανάρι αφού διηγήθηκε την συγκεκριμένη ιστορία στον έμπορο και ο έμπορος ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ 10 ΕΥΡΩ (!!!). Ο μηχανικός αυτοκινήτων με την σειρά του, όταν πήγε η ιδιοκτήτρια να πάρει το αυτοκίνητό της, της είπε πως ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ (!!!). Οπότε η ζημιά αυτομάτως κατέβαινε στα 30 ευρώ (!!!). Τέλος η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ΠΛΉΡΩΣΕ 15 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ (!!!) προς ένδειξη ανθρωπιάς !!! Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν η ποδηλάτισσα να πληρώσει για την ζημιά που έκανε ΑΝΤΙ 50 ΕΥΡΩ, ΜΟΝΟΝ 15 ΕΥΡΩ !!! Το πιο υπέροχο της ιστορίας δεν το είπα ακόμη. Η ποδηλάτισσα από όλους τους εμπλεκόμενους άκουσε ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, (!!!!!!!!) ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ (!!!!!!!), που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά το αυτονόητο βρε παιδιά! 
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και την ξέρω «από πρώτο χέρι» ..."

Το βρήκαμε στο Φύλλο και Φτερό

1 comment:

  1. να χειροκροτήσω πρωτα την ανθρωπιά..και να πω οτι πόσο πιό ευκολα θα γινόταν όλα αν είχαμε λίγη ευγένεια..!!!πράβο στην αποδηλάτισσα που ήταν ο κρίκος για όλη αυτήν την αλησυδοτές ευγενικές χειρονομίες... και παλι μπραβο...μου αρεσε τόσο πολύ θα μπορούσα να την αναδημοσιεσω στο μπλόκ μου αναφέροντας τις πήγές;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki