Tuesday 4 February 2014

Φτιάξετε φυσικές, σπιτικές μπογιές για τη ζωγραφική του παιδιού σας

Δείτε πώς μπορείτε να παρασκευάσετε χρώματα ζωγραφικής για τον μικρό σας Πικάσο, με αγνά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας.
Homemade Paint Recipes Safe for Babies and Toddlers
Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για τις μπογιές που χρησιμοποιεί το παιδί σας στη ζωγραφική του, αφού τις περισσότερες φορές τα συστατικά που αναγράφονται στις συσκευασίες τους είναι τόσο δυσνόητα όσο... η κινεζική γλώσσα!

Προκειμένου λοιπόν, να είστε και σεις ήσυχοι και το παιδί ασφαλές, δεν έχετε παρά να φτιάξετε τις δικές σας, σπιτικές μπογιές ζωγραφικής με υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Δείτε με ποιον τρόπο, ακολουθώντας τις βήμα προς βήμα οδηγίες που παρατίθενται στη συνέχεια.
  1. Συγκεντρώστε μερικά πλαστικά μπουκάλια για κέτσαπ. Όταν τελειώσει το προϊόν, γεμίστε τα με ζεστό νερό και σαπούνι και πλύνετέ τα καλά. Αφήστε τα να στεγνώσουν, ως συνήθως.
  2. Παρασκευάστε ένα χρώμα κάθε φορά, με το οποίο θα γεμίσετε το κάθε διαθέσιμο μπουκάλι. Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας σας με εφημερίδες και φορέστε κάτι πρόχειρο, σε περίπτωση που λερωθείτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής των χρωμάτων. Συγκεντρώστε κοντά σας, ώστε να τα έχετε εύκαιρα ένα κουτάλι, ένα μεγάλο μπολ, ένα πλαστικό χωνί και φυσικά, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας.
  3. Φτιάξτε πρώτα τη βασική συνταγή: ρίξτε στο μπολ μία κούπα αλάτι, μία κούπα αλεύρι και μία κούπα νερό και ανακατέψτε το μείγμα με το κουτάλι.
  4. Περιχύσετε το χρώμα της επιλογής σας μέσα στο μπολ. Προσπαθήστε να το ρίχνετε σταγόνα σταγόνα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, ώστε να επιτύχετε την επιθυμητή απόχρωση.
  5. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πλαστικό μπουκάλι. Τοποθετήστε το χωνί στο στόμιο του μπουκαλιού και ρίξτε σιγά σιγά το χρώμα που παρασκευάσατε μέσα σε αυτό.
  6. Πλύνετε καλά το μπολ, προτού παρασκευάσετε το επόμενο χρώμα. Τυχόν υπολείμματα από το προηγούμενο χρώμα θα επηρεάσουν την απόχρωση του επόμενου, γι αυτό χρησιμοποιήστε νερό και σαπούνι.
  7. Ακολουθώντας την ίδια, απλή διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε όσα χρώματα επιθυμείτε.
Δώστε στο παιδί σας τις καινούριες του μπογιές και αφήστε το να δημιουργήσει τα καλλιτεχνικά του έργα, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες από την επαφή του με αυτές.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki