Tuesday 28 April 2015

Μάγοι βουντού απάγουν παιδιά με αλμπινισμό και τα δολοφονούν για τελετές - Πληρώνουν μέχρι και 70.000 ευρώ για να αγοράσουν το συνολικό «πακέτο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις χώρες της νοτιοανατολικής Αφρικής, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ακραία έκτακτα μέτρα, καθώς δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να σώσουν τα παιδιά με αλμπινισμό από τους μάγους βουντού που τα απάγουν και τα δολοφονούν προκειμένου να κάνουν τελετές.

Πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό χρώμα τους είναι απόδειξη πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις και ότι τα μέλη του σώματός τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την κατασκευή μαγικών φίλτρων στις τελετές μαύρης μαγείας.
Φτάνουν δε να πληρώνουν μέχρι και 70.000 ευρώ για να αγοράσουν το συνολικό «πακέτο» των οργάνων και των μελών ενός αλμπίνου.
Οι κυβερνήσεις του Μαλάουι, της Τανζανίας και του Μπουρούντι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς τα μέχρι τώρα μέτρα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Γι' αυτό το Μαλάουι έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να πυροβολούν αμέσως οποιονδήποτε πλησιάζει απειλητικά κάποιον αλμπίνο και να σκοτώνουν όποιον εντοπίζουν να πουλάει ανθρώπινα μέλη. 
Σε ειδικό χώρο
Η δε κυβέρνηση του Μπουρούντι κινητοποίησε τον στρατό για να προστατέψει τα παιδιά με αλμπινισμό. Τα συγκέντρωσε σε ειδικό χώρο, γύρω από τον οποίο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού. Ο πρωθυπουργός της Τανζανίας Μιζένγκο Πίντα, από την πλευρά του, έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες καλώντας τους να σκοτώνουν οι ίδιοι όποιον εντοπίζουν με ανθρώπινα όργανα στην κατοχή του.
Το πόσο ανησυχητική είναι η έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο αναδεικνύεται από σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία τονίζεται ότι μόνο το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον 15 άτομα με αλμπινισμό, κυρίως παιδιά, έπεσαν θύματα μάγων.
Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση μωρού δύο ετών από το Μαλάουι, το οποίο απήγαγαν μέσα από την αγκαλιά της μητέρας του στα μέσα του Ιανουαρίου και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του. Την ίδια περίοδο εξαφανίστηκε από το χωριό της μια 68χρονη, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μία ημέρα αργότερα. Οι απαγωγείς είχαν αφαιρέσει το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Στην Τανζανία απήγαγαν μωρό ενός έτους, το οποίο αργότερα βρέθηκε με κομμένα χέρια και πόδια.
Τα παραπάνω είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τα επιβεβαιωμένα θύματα απαγωγής. Γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξαφάνισης αλμπίνων οι οποίες δεν δηλώνονται από τους γονείς, επειδή οι τελευταίοι φοβούνται τα αντίποινα των μάγων βουντού.

dete
madata

2 comments:

  1. Τι να πούμε, καλέ μας φίλε;
    Μια παγκόσμια κοινωνία που τρώει τα παιδιά της καταντήσαμε :((

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki