Saturday 1 August 2015

Μυστικά για να κρατήσετε ασφαλές το παιδί σας στο νερό



Το κολύμπι είναι η πιο αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι.
Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν να μην επαναπαύεστε σε ότι αφορά την ασφάλεια του παιδιού σας. Πώς θα δώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιδί σας;
Να είστε σε συνεχή επαγρύπνιση. 
Πάντα να έχετε το νου σας  και τα μάτια σας στα παιδιά σας. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει το κακό.Μην βασίζεστε στα αυτιά σας καθώς πολλοί λίγοι είναι οι άνθρωποι που σε περίπτωση πνιγμού προλαβαίνουν να φωνάξουν βοήθεια.Κλείστε το κινητό ή το περιοδικό σας και συγκεντρωθείτε στα παιδιά σας.
Το καλύτερο θα ήταν στην παραλία να επιλέξετε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι κάνει το παιδί σας και να είστε κοντά σε περίπτωση κινδύνου.

Διδάξτε την ασφάλεια του νερού  στο παιδί σας .Συζητήστε όλα τα απαραίτητα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και σιγουρευτείτε αν το παιδί σας ξέρει να αντιδρά σε περίπτωση κινδύνου ή πως να συμεπριφέρεται για να είναι ασφαλής.

Μην βασίζεστε στα σωσίβια, μπρατσάκια, σανίδες κλπ.Είναι πολύ εύκολο να συμβεί κάτι κακό για αυτό διδάξτε στο παιδί σας τι να κάνει και πως να κολυμπάει μόνο του χωρίς βοήθεια.Επίσης μια καλή λύση θα ήταν να πάρετε γιλέκο κολύμβησης καθώς έχει λιγότερες πιθανότητες να ξεφουσκώσει ή να προκαλέσει ασφυξία.

Ελέγξτε την θερμοκρασία του νερού. Μπορεί σε μερικά σημεία η θάλασσα να είναι πολύ κρύα και να κρυώσει το παιδί σας. Για αυτό ελέγξτε μόνοι σας την θερμοκρασία του νερού χωρίς να βάλετε το παιδί σας μέσα.

Τέλος πρέπει να ξέρετε πως θα αντιδράσετε αν συμβεί μια έκτακτη ανάγκη. Φωνάξτε για βοήθεια και αν είναι παρόν κάποιος ναυαγοσώστης αφήστε τον να κάνει το καθήκον του.Αν δεν είναι παρόν βουτήξτε μόνοι σας με ένα σωσίβιο κλπ. Αν το παιδί σας είναιπιο βαθιά για ντο φτάσετε, καθησυχάστε το μέχρι να πάτε να το βοηθήσετε.Γυρίστε τα με την πλάτη βάλτε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους του και αφήστε το κεφάλι του να ξεκουράζεται στον ώμο σας. Χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να κολυμπήσετε. και να το βγάλετε έξω.

πηγή : babyradio.gr- Άννα Κ. trikalaview.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki