Sunday 20 September 2015

Ώρα για μπαλέτο!

Τώρα θα μου πείτε: Βρε χαμομηλάκι, μέσα στην κρίση που τόσα προβλήματα οικονομικά έχουμε, μας μιλάς για μπαλέτο;
Θα σας πω λοιπόν τι κάνουμε εμείς. 
Κόβουμε από δω, κόβουμε από κει, κάτι τσοντάρει η γιαγιά, κάτι οικονομικότερα και σαφώς λιγότερα ψώνια, το κοριτσάκι μας λέμε να το στείλουμε στο μπαλέτο, επειδή τα οφέλη είναι πάρα πολλά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
..........
Ώρα για μπαλέτο!από την Ιωάννα Μίχαλου

Τα περισσότερα κορίτσια, όταν είναι μικρά, θέλουν να φορέσουν τα κορμάκια τους και να γίνουν μπαλαρίνες! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μπαλέτο (ή ο μοντέρνος χορός) είναι από τα πρώτα στη λίστα με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μικρών κοριτσιών. 

Είναι μια καταπληκτική επιλογή για τα παιδιά για τους εξής λόγους:

- Ο χορός είναι μια από τις 7 τέχνες και το μπαλέτο είναι ο κύριος εκφραστής της χορευτικής κίνησης, προάγοντας την ευγένεια, την ποιότητα και την κομψότητα. Χτίζει με αυτόν τον τρόπο καλλιτεχνικές προσωπικότητες μέσα από τη μουσική και την κίνηση, εξευγενίζοντας τις ψυχές των παιδιών.

- Η ενασχόληση με μια τέχνη δίνει παιδεία και καλλιέργεια σε ένα παιδί, ειδικά όταν η κίνηση συνδυάζεται με μουσική, γεγονός που φέρνει το παιδί σε επαφή και με ακόμη μια τέχνη.

- Γυμνάζει το σώμα, χτίζει μυς, προσφέρει πλαστικότητα, όμορφη κίνηση, χάρη, υπέροχη στάση σώματος και γερό οστικό σύστημα. Όλα αυτά είναι πολύτιμα, ειδικά για μια γυναίκα.

- Η εκγύμναση και η άσκηση που προσφέρει το μπαλέτο χτίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για καλή καρδιοαναπνευστική λειτουργία και για ένα υγιές σωματικό βάρος.

- Δίνει την ευκαιρία για έκφραση στο παιδί. Ο χορός είναι μια τέχνη που αφήνει απεριόριστα περιθώρια για εκφραστικότητα και αυτό κάνει το παιδί να ξεδίνει και να μην κλείνεται στον εαυτό του.

- Οι τάξεις του μπαλέτου δουλεύουν σε ομάδες, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για τις κοινωνικές αρετές του παιδιού. Η συνεργασία μέσα στην ομάδα, η εξέλιξη μέσα από μια κοινή πορεία και η μάθηση μέσα από τα λάθη του διπλανού είναι αξίες ανεκτίμητες για ένα παιδί.

- Ο χορός χαρίζει δεξιότητες όπως η αίσθηση του χώρου, ο ρυθμός, η ισορροπία και η καλή μνήμη, ενώ χαρίζει πειθαρχία και στόχο στο παιδί.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki