Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Βάσια Τριφύλλη:
Ο καρκίνος, η έκτρωση, το παιδί και η μοναξιά

Η Βάσια Τριφύλλη μίλησε σε συνέντευξή της για όλα, για τον καρκίνο, την έκτρωση που έκανε αλλά και το πόσο της λείπει ένα παιδί. Ενώ δεν έκρυψε πως νιώθει απίστευτη μοναξιά.
Γιατί είπατε κάποτε ότι ο καρκίνος που αντιμετωπίσατε ήταν η τιμωρία σας;
Ήταν. Ήταν! Και ήταν γιατί δεν έκανα παιδί. Έκανα μία έκτρωση στη ζωή μου και ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ αυτό το παιδί από μέσα μου. Μετά, όταν μπορούσα να κάνω ένα παιδί ξανά, είχα χρήματα, μπορούσα ακόμα και εξωσωματική να κάνω αν ήθελα, αλλά μου έτυχε ο καρκίνος. Ήμουν 40 ετών. Και ήταν σαν να μου είπε: «τώρα δεν μπορείς!». Και δεν έκανα.

Σας στοίχισε που δεν γίνατε μητέρα;

Μου έλειψε ένα παιδί. Ακόμα και σήμερα. Πάντα θα μου λείπει. Όχι για να πάρει τα μάτια και τη μύτη μου, ούτε για να λένε οι άλλοι: «αχ, είναι ίδια η Βασούλα!». Όχι! Πιο πολύ ήθελα ένα παιδί για να έχω την ευλογία να μοιραστώ κάτι με έναν άνθρωπο. Δεν διδάσκεται το να είσαι γονιός. Δεν το σπούδασαν πουθενά - από την πράξη, από την καθημερινότητα γίνεσαι.

Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που να νιώθετε μοναξιά;

Απίστευτη. Τώρα τελευταία δε, που έχω και δύο χρόνια να κάνω θέατρο, νιώθω πολλή μοναξιά. Και να σου πω κι ένα μυστικό; Δεν ξέρω αν θέλω να ξαναδουλέψω.

ολόκληρη η συνέντευξη εδώ