Wednesday 4 November 2015

«Πιάσε μου το χέρι»

Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους για την αξία της φιλίας 
και της συμπαράστασης


Τιμητική μνεία για το σενάριο πήρε η ταινία μικρού μήκους "Πιάσε μου το χέρι" της Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη στο 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθιας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ΒΡΑΒΕΙΑ / AWARDS - PIFF 2015.

Η ταινία μικρού μήκους προκρίθηκε και στο 10ο CYPRUS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 23-27/9/2015 .

Η Ελπίδα, 10 ετών, περπατά μελαγχολική κάνοντας την αγαπημένη της βόλτα στη θάλασσα. Βυθισμένη στις σκέψεις της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σ' ενα εγκαταλελειμένο ναυπηγείο. Εκεί συναντά μια άστεγη κοπέλα και ανακαλύπτει πως ο καθένας τραβά τον δικό του κρυμμένο γολγοθά. Αποκτά έτσι μια καινούρια φίλη μαθαίνοντας πως η αγάπη, η φιλία, η συμπαράσταση και η συναισθηματική υποστήριξη δυναμώνουν τη φλόγα της ελπίδας και αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίσεις τα πάντα.
H Noisy Productions ανεξάρτητη εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής , πρωτοτυπεί για άλλη μια φορά και δημιουργεί την μικρού μήκους ταινία “Πιάσε μου το χέρι”, σε σενάριο Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη. Εμπνευσμένοι από τους στίχους του τραγουδιού της Ελένης Κόντη που γράφτηκε για τα παιδιά του Συλλόγου “ΦΛΟΓΑ”, οι σεναριογράφοι σκηνοθετόντας πρώτη φορά ,παράλληλα δίνουν ποικίλα κοινωνικά μηνύματα.
Σε μια κοινωνία που ο αλτρουισμός τείνει να εξαφανιστεί, έννοιες οπως αγάπη, φιλία, συμπαράσταση, συναισθηματική υποστήριξή, μπορούν να δυναμώσουν τη φλόγα της ελπίδας και να αποτελέσουν το καλύτερο “φάρμακο” για όλα, ελευθερώνοντας την κρυμμένη μας ανθρωπιά.
Η πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Μπόπη συνετέλεσε ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία.
Το τραγούδι που πλαισιώνει την ταινία ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του συγκροτήματος NiSigma.

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki