Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

100.000 σε όλη τη Βρεττανία και 5.000 παιδιά στην Σκωτία θα κάνουν Χριστούγεννα άστεγα

Χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν Χριστούγεννα χωρίς σπίτι, καθώς ο αριθμός των νέων σε προσωρινή στέγη έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα έκτο, έχει προειδοποιήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση.
H Σκωτία έχει εκδώσει μια επείγουσα έκκληση για δωρεές, προειδοποιώντας ότι σχεδόν 5.000 παιδιά είναι τώρα άστεγα και καρφώνει το φταίξιμο σε μια σημαντική έλλειψη στην οικονομικά προσιτή στέγαση.
Υπήρχαν 4.896 παιδιά σε προσωρινά καταλύματα στο τέλος του Ιουνίου – 626 περισσότερα από το προηγούμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Alison Watson, αναπληρωτής διευθυντής φιλανθρωπικού οργανισμού στη Σκωτία, δήλωσε: 
«Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα 100.000 παιδιά σε όλη τη Βρετανία θα περάσουν τα Χριστούγεννα άστεγα, με σχεδόν 5.000 από αυτούς στη Σκωτία.»
«Είναι ακόμα πιο καταδικαστικά ότι στη Σκωτία αυτό αντιπροσωπεύει το 15 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με τα ίδια στατιστικά στοιχεία του περασμένου έτους – έτσι το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται, δεν είναι καλύτερα» 
«Οικογένειες με παιδιά μπορούν να περάσουν πολλές εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια να έχουν κολλήσει σε προσωρινή διαμονή, περιμένοντας για ένα σπίτι»
Η Γλασκόβη αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου, με περισσότερα από 1.000 παιδιά στην πόλη αναμένεται να ξυπνήσουν άστεγα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Συνολικά 1.230 παιδιά ζουν σε προσωρινά καταλύματα στη Σκωτία, μέχρι 13 τοις εκατό περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Η Γλασκόβη έχει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, με 17 τοις εκατό των νοικοκυριών στον ιδιωτικό τομέα και το 35 τοις εκατό το Συμβούλιο ή την κοινωνική στέγαση.
netakias