Thursday 17 December 2015

Ο Άγιος Βασίλης όντως ήρθε! Να και οι πατημασιές του!


Πώς να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα για το παιδί!

από Φοίβη Γλύστρα
.......................
Τι θα λέγατε, λοιπόν, να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις (σοφές) συμβουλές μας;

Η μέρα «κάνουμε ό,τι θέλεις»


Μια βραδιά κάτω απ' το δέντρο
Δεν υπάρχει παιδί που δεν τρελαίνεται με το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φωτάκια, ζεστά χαλιά, πολύχρωμα στολίδια: όλα συνθέτουν ένα σκηνικό παραμυθένιο και ονειρικό. Φέτος, λοιπόν, οργανώστε μια βραδιά κάτω απ' το δέντρο.
Νικήστε για μια μέρα τα λογικά «απαγορεύεται» που έχετε θεσπίσει για τη διατροφή του παιδιού και αγοράστε ή φτιάξτε την αγαπημένη του λιχουδιά. Ένας κουβάς τηγανητές πατάτες, ένα τσουβάλι πατατάκια, δυο κασόνια σοκοφρέτες -όλα μπορούν να γίνουν αιτία ευτυχίας για ένα παιδί. 

Στρώστε σεντόνια και κουβέρτες όσο πιο κοντά στο δέντρο γίνεται, πάρτε αγκαλιά τα παιδιά, βάλτε στον υπολογιστή ή την τηλεόραση να παίζει μια χριστουγεννιάτικη ταινία και κάντε ένα γιορτινό camping που σίγουρα θα θυμούνται για χρόνια!

Ο Άγιος Βασίλης όντως ήρθε!
Όχι, «ήρθε, αλλά κοιμόσουν και δεν τον άκουσες». 

Όχι, «ήρθε αργά επειδή είχε να πάει πρώτα σε άλλα παιδάκια». Ήρθε και υπάρχουν ισχυρότατες αποδείξεις που θα σε πείσουν, μικρέ, ενθουσιασμένε πιτσιρικά: ιδού οι πατημασιές του!
Απογειώστε την πρωτοχρονιάτικη εμπειρία του Άγιου Βασίλη, ζωντανεύοντας την ύπαρξή του με μερικές πατημασιές από χιόνι στο πάτωμα ή το χαλί σας (ο Άγιος Βασίλης έρχεται από μακριά, «απ' τα χιόνια», γι' αυτό οι πατημασιές του είναι άσπρες).
Θα χρειαστείτε: μία λεκάνη, ένα ζευγάρι αντρικά παπούτσια, ένα μπουκάλι σπρέι, λίγη μαγειρική σόδα ή αλεύρι και λίγο γκλίτερ προαιρετικά (γιατί ο Άγιος είναι σινιέ). Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα ή το αλεύρι με το γκλίτερ, ψεκάστε τα παπούτσια με νερό και τοποθετήστε τα πάνω στο γιορτινό μείγμα. Το μόνο που μένει, είναι να σκηνοθετήσετε τη διαδρομή που ακολούθησε ο συμπαθής, τροφαντός Άγιος.

Tip 1: Αν έχετε τζάκι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας τις στάχτες ως πειστήριο.
Tip 2: Αν ανησυχείτε για το πως θα βγει το γκλίτερ απ' το χαλί, απλά παραβλέψτε το και χρησιμοποιήστε σόδα ή αλεύρι.


περισσότερα εδώ: mama365

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki