Monday 16 May 2016

«Βγες, παιδί μου, να παίξεις έξω!»

Πριν λίγες δεκαετίες το παιχνίδι έξω, ήταν κάτι δεδομένο.

Στο 2016 δεν είναι δεδομένο για όλα τα παιδιά. Η πολυάσχολη καθημερινότητα, οι κίνδυνοι, η πόλη και οι πολυκατοικίες δεν δίνουν και πολλά περιθώρια σε ένα παιδί για να βγει να παίξει έξω.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αφήνετε το παιδί σας να παίζει έξω και η επιστήμη συμφωνεί μαζί μας.
Τα παιδιά που παίζουν έξω έχουν καλύτερη συγκέντρωση προσοχής και μειώνονται τα συμπτώματα της διάσπασης ελειμματικής προσοχής ( ΔΕΠ-Υ).
Η φύση και το περιβάλλον είναι σημαντικός παράγοντας για την σωματική και την συναισθηματική υγεία τους και μειώνουν το άγχος και το στρες.
Το φως του ήλιου έχει βιταμίνη D. Μια βιταμίνη που αποτρέπει τα προβλήματα καρδιάς και διαβήτη. Βάλτε τους αντηλιακό και αφήστε τα να παίξουν!
Το ξέρατε πως το παιχνίδι έξω βοηθά στην καλύτερη όραση; Ούτε και εμείς! Τα παιδιά που παίζουν περισσότερες ώρες έξω, έχουν καλύτερη όραση από τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας στον υπολογιστή.
Η «βρωμιά»και η λάσπη βοηθούν το παιδί σας να χτίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλλον αξίζει τα περισσότερα πλυντήρια που θα βάζετε την εβδομάδα!
Το εξωτερικό παιχνίδι αποτρέπει την παχυσαρκία. Τα παιδιά που παίζουν έξω είναι πιο δραστήρια σωματικά, έχουν χαμηλή χοληστερίνη και πίεση και φυσικά πιο δυνατά κόκκαλα!
Βάλτε λοιπόν την φράση : «Βγες παιδί μου να παίξεις έξω!» ξανά στο λεξιλόγιό σας! Αξίζει τον κόπο.
Γκαλίτσιου Μαριάννα

babyradio

1 comment:

  1. Είχα την ευτυχία να μεγαλώσω στην επαρχία και το παιχνίδι για μας ήταν μόνο έξω. Έξω στη φύση, στις αυλές, στους δρόμους, στην παραλία, στα βουνά... Με τον ίδιο τρόπο θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου, αλλά δεν είναι και τόσο εφικτό, αφού ζούμε στην πρωτεύουσα! Όποτε όμως μας δίνετε η ευκαιρία για παιχνίδι στη φύση, δεν την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη! Το καλύτερο μας βέβαια, οι καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki