Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Πώς θα εξασφαλίσετε ποιοτικό χρόνο για το παιδί

Απασχόληση, Παιδί, Γονείς. 
Υπάρχουν γονείς που περνούν αρκετό χρόνο με τα παιδιά τους και άλλοι που συνηθίζουν να καταφεύγουν σε πιο βολικές λύσεις για να γεμίσουν το χρόνο τους. Το ζητούμενο όμως είναι να εξασφαλίσετε ποιοτικό χρόνο για το μικρό σας. 
Ιδού ορισμένοι τρόποι...
  • Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα: ποιοτικός χρόνος για το παιδί δεν είναι να το αφήνετε με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη, μόνο και μόνο επειδή το ευχαριστεί, αλλά να γεμίζει το χρόνο του δημιουργικά και ουσιωδώς.
  • Επίσης δεν είναι λύση να του παίρνετε συνέχεια δώρα και να το πηγαίνετε σχεδόν ψυχαναγκαστικά βόλτες. Έτσι, το παιδί θα πάρει το μήνυμα ότι η ευτυχία έρχεται μόνο μέσα από τα υλικά αγαθά και τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού. 
  • Για παράδειγμα, το να περνάει χρόνο με τους φίλους του παίζοντας είναι εξαιρετικός τρόπος να ψυχαγωγείται και ταυτόχρονα να κοινωνικοποιείται. Άρα λοιπόν είναι ποιοτικός χρόνος το δίχως άλλο.
  • Από εκεί και πέρα, ποιοτικός χρόνος για το παιδί είναι ο χρόνος που περνάτε με το παιδί. Εκείνες οι ώρες που η οικογένεια μαζεύεται στο σαλόνι και κουβεντιάζει, παίζει ή απλά χαλαρώνει. Όλοι μαζί όμως, όχι οι γονείς σε μια μεριά και το παιδί μονίμως παραμελημένο.
  • Να επιδιώκετε επίσης να παίζετε, να ζωγραφίζετε και να περνάτε όμορφες στιγμές στην καθημερινότητά σας μαζί του. Και λίγα λεπτά να γίνεται σε τακτική βάση, κέρδος είναι για το μικρό σας.
  • Από το να πηγαίνετε μονίμως σε παιδότοπους, όπου εσείς πίνετε τον καφέ σας με τις φίλες σας και το παιδί παίζει με άλλα παιδάκια (που δεν είναι κακή επιλογή), να βάλετε στο πρόγραμμα και μια βόλτα στο πάρκο.
  • Τέλος, να παίρνετε μαζί το παιδί στα ψώνια για να είσαστε μαζί και ταυτόχρονα να διδάσκεται την αξία της οικονομίας. 
mother