Friday 8 June 2018

Lionel Messi: «Δεν μπορώ να παίξω με κάποιους που σκοτώνουν αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη»

Η Αργεντινή ακυρώνει ματς με το Ισραήλ
Με μία ρηξικέλευθη απόφαση που κάνει τον γύρο του κόσμου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής ακύρωσε το φιλικό ματς που θα έδινε με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, εξαιτίας των σφοδρών ισραηλινών επιθέσεων στην Παλαιστίνη. Αυτό θα ήταν το τελευταίο ματς πριν η ομάδα πάει στη Ρωσία για το Μουντιάλ.

Ο Αργεντινός διεθνής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν δήλωσε ότι η χώρα του "πήρε τη σωστή απόφαση". 
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Eli Ben-Dahan, απάντησε πως το γεγονός ότι η Αργεντινή ακύρωσε τον αγώνα, "είναι μια κακή εξέλιξη" και πως οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής "δεν αντέκρουσαν την πίεση που δέχθηκαν από εκείνους που μισούν το Ισραήλ".

Γεγονός είναι, ότι τις τελευταίες μέρες, έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, οι οποίες κόστισαν τη ζωής αθώων πολιτών και παιδιών, η ομάδα της Αργεντινής δέχτηκε πιέσεις για να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση. 
Πολλές ήταν και οι εκκλήσεις που δέχτηκε ο Λιονέλ Μέσι, τόσο από τον πρόεδρο της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, όσο και από τον Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστής, Muhammad Khalil Obeid, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρες και στα δύο πόδια, στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Γάζα.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, ο Μέσι προχώρησε στη δήλωση: 
«Ως πρεσβευτής της Unicef δεν μπορώ να παίξω με κάποιους που σκοτώνουν αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη. Έπρεπε να ακυρώσουμε το παιχνίδι γιατί είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές.»
Η απόφαση αυτή ακολουθήθηκε από το εξαιρετικό σκίτσο του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Carlos Latuff, το οποίο βλέπετε.

infokids.gr
Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki