Monday 19 November 2018

Ζευγάρι που έβγαλε το παιδί του Αδόλφο καταδικάστηκε για νεοναζιστική τρομοκρατία

Ποινή κάθειρξης αντιμετωπίζει ζευγάρι στη Μεγάλη Βρετανία για συμμετοχή σε απαγορευμένη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση. Μεταξύ άλλων δήλωσαν στη δίκη τους στο Μπέρμιγχαμ πως έδωσαν στο παιδί τους ως μεσαίο όνομα το μικρό του Χίτλερ, δηλαδή «Αδόλφος», επειδή, όπως δήλωσε ο 22χρονος πατέρας Τόμας Άνταμς «θαυμάζει» το Γερμανό δικτάτορα.

Το ζεύγος καταδικάστηκε για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση «Εθνική Δράση», που τέθηκε εκτός νόμου το 2016. Μαζί τους καταδικάστηκε και ένα τρίτο μέλος της οργάνωσης, ο Ντάνελ Μπογκούνοβιτς από το Λέστερ.

Ο «φανατικός ναζί» όπως περιγράφηκε στη δίκη του ο Τόμας, έπαιρνε συμβουλές από τον «Τσελεμεντέ του αναρχικού» για την κατασκευή βομβών. Εκείνος και η πορτογαλικής καταγωγής φίλη του Κλάουντα Πατάτας γνωρίστηκαν στο ίντερνετ το 2016 και έξι μήνες μετά αποφάσισαν να συγκατοικήσουν.

Αποκαλυπτικό είναι το οικογενειακό άλμπουμ που απεικονίζει τον Τόμας ντυμένο με φορεσιά της Κου Κλουξ Κλαν μαζί με το νεογέννητο γιο του. Σε άλλο ενσταντανέ, το ζεύγος κρατά το μωρό πίσω από μια ναζιστική σημαία με τη σβάστικα.

Οι δυο τους είχαν πάει σε συγκεντρώσεις της «Εθνικής Δράσης», η οποία απαγορεύτηκε το 2016, όταν μέλη της πανηγύρισαν την πρώτη επέτειο από το θάνατο της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ από ακροδεξιό τρομοκράτη τις παραμονές του δημοψηφίσματος για το Μπρέξιτ.

Η οργάνωση συνέχισε να δρα στην παρανομία στοχεύοντας να εξαπολύσει «λευκή τζιχάντ» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επαφές του ζεύγους με την απαγορευμένη οργάνωση πιστοποιήθηκαν μέσω αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων στο ίντερνετ, ενώ  η Πατάτας έστελνε σε άλλους νεοναζί πως «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν». Η πρώην φωτογράφος γάμων έχει χτυπήσει τατού με σύμβολο των Ες – Ες στην πλάτη της, ενώ μια χρονιά είχε γιορτάσει τα γενέθλια του Χίτλερ με τούρτα διακοσμημένο με το πρόσωπό του. Μάλιστα, εξομολογήθηκε στους ομοϊδεάτες της πως είχε…ηθικό δίλημμα αν θα φάει από την τούρτα με το είδωλό της: «Μου ήταν δύσκολο να κόψω το πρόσωπό του. Ο Αδόλφος είναι ζωή».

Ο φίλος της συνήθιζε να κάνει αναρτήσεις υπέρ της εκτέλεσης προσφύγων, μαύρων, παιδιών από μεικτούς γάμους και ομοφυλόφιλους. Το ζευγάρι είχε μετατρέψει το σπίτι σε νεοναζιστικό «μουσείο», διαθέτοντας μαξιλάρια και είδη ζαχαροπλαστικής στο σχήμα της σβάστικας, αλλά και χριστουγεννιάτικες κάρτες της Κου – Κλουξ – Κλαν.
Η ανακοίνωση των ποινών των καταδικασθέντων θα γίνει σε ημερομηνία που μένει να καθοριστεί.

Με πληροφορίες από independent


katiousa.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki