Sunday 9 June 2019

Τα Παιδιά πρέπει να ηρεμούν και να χαλαρώνουν στις Διακοπές

Τα ατελείωτα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων παραμένουν μία πολύτιμη ανάμνηση που πολύ θα θέλαμε να έχουν και τα παιδιά μας.
Να μπορούν να αναπολούν, μετά από χρόνια, τις δικές τους καλοκαιρινές περιπέτειες, τις βόλτες με το ποδήλατο, το κρυφτό στις αυλές των σπιτιών. 
Να προσπαθούν να θυμηθούν τον νικητή του διαγωνισμού με τα περισσότερα τραύματα αλλά και τα περισσότερα μπάνια στη θάλασσα!
Οι εποχές σίγουρα έχουν αλλάξει και αρκετοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε χωριό, σε κατασκήνωση, ή να κάνουν πολυήμερες διακοπές. 
Μπορούν όμως να φανούν λίγο πιο ελαστικοί και να αφήσουν τα παιδιά τους να χαλαρώσουν, ειδικά τις μέρες που όλη η οικογένεια θα βρεθεί μαζί.
Για να περάσουν καλά τα παιδιά αλλά και εσείς δείτε τις συμβουλές παρακάτω:

- Αξιοποιείστε το χρόνο που είστε μαζί τους για να σας εκφράσουν την επιθυμία τους για το τι θέλουν να κάνουν.

- Αφήστε τα να ασχοληθούν με ό,τι τους αρέσει (εννοείται ότι δεν μιλάμε να μένουν με τις ώρες μπροστά σε μία οθόνη).

- Κάντε πράγματα που ίσως θέλουν να μοιραστούν μαζί σας, ή αναθέστε τους κάποια μικρά καθήκοντα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

- Ξεχάστε για λίγο το διάβασμα και τις επαναλήψεις. Αν έχουν διάθεση, επισκεφτείτε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ορισμένα εξωσχολικά βιβλία της προτίμησής τους.

- Φανείτε πιο ελαστικοί με τα ωράρια ύπνου. Έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη σχολική χρονιά που θα πρέπει να ξυπνούν από το άγριο χάραμα.

- Δεν είναι υποχρεωμένα να κάνουν παρέα με τα παιδιά των φίλων σας που παραθερίζετε μαζί ή που γνωρίσατε εκεί. Η χημεία ισχύει και στις σχέσεις των παιδιών, ειδικά των λίγο μεγαλύτερων.

- Γενικά προσπαθείστε να είστε και εσείς πιο χαλαροί στις διακοπές σας. Αφήστε τα πρέπει και τα μη για την επιστροφή. 
Ο καιρός δυστυχώς περνά πολύ γρήγορα, ειδικά των καλοκαιρινών διακοπών.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki