Tuesday 14 January 2020

Vegan γονείς άφησαν νηστικό το μωρό τους και πέθανε

ΗΠΑ: Vegan γονείς άφησαν νηστικό το μωρό τους και πέθανε - Κατηγορούνται για φόνο
Η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του.
Η vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά που εφάρμοζε στα τέσσερα παιδιά του ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα, φαίνεται πως είχε χείριστες συνέπειες για τον 18 μηνών γιο της οικογένειας. Το τέταρτο παιδί τους πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή του περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά. Το ζευγάρι συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, η 35χρονη μητέρα Σέιλα Ο′ Λίρι και 30χρονος πατέρας Ράιαν Ο′ Λίρι, συνελήφθησαν μετά το θάνατο του μωρού τους, όταν διαπιστώθηκε ότι το παιδί ζύγιζε όσο ένα μωρό 7 μηνών.

Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο σπίτι, βρήκαν άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται, επίσης, υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά την ανάκριση, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.
Απαγγέλθηκαν από το δικαστήριο του Lee County οι κατηγορίες για τους δύο γονείς. Ο Ράιαν Ο′ Λίρι, 30 ετών και η Σέιλα Ο′ Λίρι, 35, κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού, εκτεταμένη παιδικής κακοποίησης, κακοποίηση παιδιών και παραμέληση παιδιών.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η εισαγγελέας Αμίρα Φοξ δήλωσε ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης και τα άλλα παιδιά που επίσης υπέφεραν από κακοποίηση και ακραία παραμέληση, ηλικίας 3, 5 και 11 ετών.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία και η σκηνή του εγκλήματος σε αυτή την περίπτωση είναι ανατριχιαστικά. Αυτές είναι εικόνες που ως μητέρα και Δημόσιος Εισαγγελέας δεν θα είμαι σε θέση να ξεχάσω », είπε η Φοξ.
Τα δυο βιολογικά παιδιά του ζευγαριού απομακρύνθηκαν από το σπίτι και τέθηκαν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πρόνοιας μετά το θάνατο του αδελφού τους, ενώ η ανατροφή της μεγαλύτερης αδελφής τους ανατέθηκε στον βιολογικό πατέρα της στη Βιρτζίνια.

ethnos.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki