Tuesday 7 January 2020

Ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου!

Κλείστε τηλεόραση και κινητό και βάλε την φαντασία σου να δουλεύει…
Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου, και όχι απλά να κάθεστε στον καναπέ, κοιτώντας ο ένας στο κινητό και ο άλλος στην τηλεόραση, είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανάπτυξη του παιδιού, όσο και για το μεταξύ σας δέσιμο.
Πιο κάτω θα βρεις πέντε προτεινόμενες ιδέες για πιο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου:

1. Δώστε ένα ραντεβού
Κλείνοντας ένα ραντεβού με το παιδί σου, θα είσαι σίγουρη ότι θα του αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο μέσα στην ημέρα. Και το σημαντικότερο, δε θα το ξεχάσεις, αφού γνωρίζοντας και το παιδί σου ότι θα περάσετε χρόνο μαζί, θα σε περιμένει πιστό στην ώρα που θα του έχεις πει.

2. Βάλτε ένα στόχο παρέα
Ορίστε μέσα σε 5 ημέρες να τελειώσετε μαζί το παζλ με τους αγαπημένους του ήρωες, να παίξετε 10 γύρους φιδάκι ή γκρινιάρη. Μπορείτε, ακόμα, και να γυμναστείτε παρέα, στην περίπτωση που το παιδί είναι μεγαλύτερο. Ό,τι και να θέσετε ως στόχο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: και δημιουργικό χρόνο θα περάσετε μαζί, και το παιδί θα μάθει πως είναι να θέτεις και να πετυχαίνεις, εν τέλει, ένα στόχο, με μικρά, αλλά σταθερά βήματα.

3. Ζωγραφίστε παρέα
Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος και να χαλαρώσεις, μετά από μία δύσκολη μέρα  αλλά και να κάνεις το παιδί σου πιο δημιουργικό, αφήνοντας το ελεύθερο να σχεδιάσει και να επιλέξει τα χρώματα που του αρέσουν.

4. Παίξτε ups & downs
Όπως είστε όλοι μαζεμένοι στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού, μπορείς να κάνεις την αρχή, περιγράφοντας την πιο χαρούμενη στιγμή της ημέρας σου, αλλά και ένα συμβάν, το οποίο σε στεναχώρησε. Ξετυλίγοντας το, το παιδί θα αισθανθεί και εκείνο άνετο, να σου πει πώς πέρασε στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό, ενώ παράλληλα εσύ θα καταλάβεις αν το προβληματίζει κάτι, καθώς και αν αυτό το κάτι είναι σοβαρό.

5. Κάντε ένα οικογενειακό meeting το Σαββατοκύριακο
Η ιδανικότερη επιλογή θα ήταν το πρωινό της Κυριακής, με την εβδομάδα να έχει φθάσει στο τέλος της και τη διάθεση να είναι ανεβασμένη. Κάνοντας τον απολογισμό της εβδομάδας, θα μπορέσεις να μάθεις οτιδήποτε απασχολεί το παιδί σου, ενώ ταυτόχρονα θα θέσεις τους στόχους της επομένης.

EXTRA TIP: Μίλα του στο αυτοκίνητο
Έχεις σκεφτεί πόση ώρα περνάτε περίπου στο αυτοκίνητο; Λίγο να το πας μία βόλτα, λίγο στο φροντιστήριο, λίγο στη ξένη γλώσσα, λίγο στο χορό, σίγουρα τουλάχιστον 30 λεπτά είστε στο αυτοκίνητο. Ξεκινήστε μία απλή κουβεντούλα (ακόμα και για το πιο ασήμαντο θέμα), η οποία ούτε εσύ φαντάζεσαι πώς μπορεί να εξελιχθεί. Από δύο λόγια, για να περάσει η ώρα, μπορεί να καταλήξετε να συζητάτε εκ βαθέων ένα θέμα, που απασχολεί και τους δυο σας.

ilovestyle.com

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki