Sunday 10 January 2021

«Είναι Κυριακή, γι’ αυτό φορώ τα καλά μου!»

— Μαμά, γιατί ντύθηκες με καλά ρούχα; Θα πας κάπου;

Αυτό με ρώτησε την προηγούμενη Κυριακή πρωί ένας μικρός μου, βλέποντας με έκπληξη να σηκώνομαι, να φορώ καλά ρούχα και να φτιάχνω λίγο τα μαλλιά μου.

Ήξερε πως τη συγκεκριμένη Κυριακή δεν θα μπορούσαμε να πάμε στην εκκλησία. Ήταν η αρχή της «καραντίνας»…

Ήταν Κυριακή πρωί, όπως και σήμερα.

Και επέλεξα να ζήσω την Κυριακή όσο γίνεται πιο κοντά στην αξία αυτής της μέρας.


Είναι Κυριακή και φορώ τα καλά μου ρούχα. Δεν τα κρατώ στην ντουλάπα, θα περάσει καιρός για να βγούμε έξω. Ας τα φορέσω κι ας τα χαρώ μέσα στο σπίτι μου. Ας με δουν περιποιημένη, να αλλάξει λίγο η διάθεσή μας, να μοιάξει λίγο με τις κανονικές Κυριακές. 

Λέω και στα παιδιά να ντυθούν με «καλά» ρούχα, να παρακολουθήσουμε μαζί την Θεία Λειτουργία, έστω από την οθόνη, να τη βιώσουμε όσο γίνεται καλύτερα… αν και δύσκολα προσομοιάζει με το περιβάλλον του Ιερού ναού.

 

Είναι Κυριακή και ο μπαμπάς μας είναι σπίτι όλη μέρα μαζί μας. Ας χαρούμε όλοι την παρουσία του.

Βόλτες μακρινές δεν μπορούμε να πάμε με το αυτοκίνητο, μας λείπουν οι μικρές αποδράσεις μας… αλλά ας βγούμε να περπατήσουμε στην εξοχή, ο καιρός είναι ακόμη καλός. Έχουμε ανάγκη από την ζωογόνο δύναμη του ήλιου.

 

Είναι Κυριακή και το μεσημεριανό τραπέζι έχει κάτι το ξεχωριστό. Είναι πιο προσεγμένο το φαγητό μας, φτιαγμένο με φροντίδα και μεράκι από το μπαμπά και τις μεγάλες κόρες.

 

Είναι Κυριακή… ας διαβάσουμε κάτι όλοι μαζί. Ας συζητήσουμε. Ας παίξουμε. Ας χαλαρώσουμε λίγο.

 

Μας λείπει η συντροφιά του παππού και της γιαγιάς, των θείων, των ξαδέλφων… την αναπληρώνουν, όσο γίνεται, οι βιντεοκλήσεις. Κάτι είναι κι αυτό… Να μην χάσουν, όσο γίνεται, οι παππούδες το μεγάλωμα των μικρών, τα πρώτα βήματα,   τις πρώτες λεξούλες τους. Να μην χάσουν τα χαμόγελά τους, να  ακούν να τους αποκαλούν «παππού» και «γιαγιά», «θείε» και «θεία» . Να μην ξεχνιούνται τα ξαδέλφια μεταξύ τους, να συνεχίζουν οι κουβέντες τους, όχι μόνο με γραπτά μηνύματα.

 

Είναι Κυριακή… Κυριακή εντός του σπιτιού. Ας την ζήσουμε όπως αξίζει σε αυτή την μέρα.

Καλή Κυριακή!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

15/11/2020

Οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

2 comments:

  1. Πόσοι ονειρεύτηκαν, ονειρεύονται μια παρόμοια οικογένεια, αλλά πόσοι λίγοι την είχαν, την έχουν!! Ευλογημένοι όσοι την έχουν, και στην προσευχή τους , ας βάζουν ,όσους δεν την έχουν, και περισσότερο για όσους δεν την ονειρεύονται καν, γιατί δεν ξέρουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει. Οι αιτίες άπειρες πολύπλοκες και πολυπαραγοντικές! « ἑν αμαρτίαις εκίσσησεν με η μήτηρ μου»(Ψαλμός 50) Και μη σπεύσουμε να σκεφτούμε ηθικούς κανόνες κλπ Έχουμε Εξορίσει την αγάπη και την Αγάπη από τη Γη! Χωρίς αυτή Όλα είναι εν αμαρτίαις»’ "ευαγγελία

    ReplyDelete
  2. Καλή και Ευλογημένη η νέα χρονιά, Ευαγγελία μας, με την ευχή όλοι οι άνθρωποι να απολαύσουν όσα καλά επιθυμούν

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki