Sunday 17 January 2021

Πως θα μάθουν τα παιδιά να τρώνε ψάρια

Αν το παιδί σας δεν είναι και ο μεγαλύτερος φαν του ψαριού, μην απογοητεύεστε! Δοκιμάζοντας τους παρακάτω τρόπους, μπορείτε να το κάνετε να το αγαπήσει!

Βάλτε φαντασία στην κουζίνα! Το ψάρι δεν χρειάζεται να είναι πάντοτε σε μορφή ολόκληρου φιλέτου. Μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα κομματάκια και να το προσθέσετε σε σούπα λαχανικών ή ακόμα να το πολτοποιήσετε και να το αλείψετε με γιαούρτι και μυρωδικά σε ψωμί, κράκερ ή φρυγανιές. 

  1. Δώστε μεγάλη προσοχή στα κόκαλα! Ακόμη κι ένα μικρό κοκαλάκι μπορεί να αποτελέσει μία δυσάρεστη εμπειρία και να αποτρέψει το παιδί από το να το προτιμήσει ξανά. Γι’ αυτό καθαρίστε το σχολαστικά! Αν δεν έχετε πολύ χρόνο ή φοβάστε να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε τη βοήθεια του ψαρά σας. 
  2. Κρατήστε το ζουμερό! Όταν το ψάρι αφυδατώνεται χάνει τη γεύση του και είναι δύσκολο στην κατάποση. Γι’ αυτό προσθέστε λίγο νερό σε οποιοδήποτε ψάρι -ειδικά σε αυτά που έχουν λευκή σάρκα- ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και πιο νόστιμα! 

Επίσης, συνδυάζοντας το ψάρι με λίγη από την αγαπημένη σάλτσα του παιδιού σας (π.χ. κέτσαπ ή σως avocado) αυξάνετε την πιθανότητα να το επιλέξει! 

Extra tip: Μαγειρέψτε μαζί με το παιδί σας! Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για να μαγειρέψετε, να φάτε και να ασχοληθείτε μαζί με το παιδί. Θα δείτε ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν αφού το παιδί θα λατρέψει την όλη διαδικασία και πιθανώς να σας μιμηθεί αν δει εσάς να το καταναλώνετε.

opapcsr.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki