Tuesday 22 February 2022

Πρέπει η μητέρα να είναι η κολλητή φίλη της κόρης της; / Can a mother be a daughter's best friend?

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η μητέρα τους ή η κόρη τους είναι η καλύτερή τους φίλη. Και μπορεί να φαίνεται σαν ένα τέλειο σενάριο για τον ήδη πολύ στενό δεσμό μεταξύ μητέρας και κόρης. 
Ωστόσο, αυτό το είδος σχέσης που φαίνεται υπέροχο στην αρχή θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες και για τις δύο γυναίκες.

Can a mother be a daughter's best friend?
Πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχει μια γραμμή μεταξύ μιας υγιούς σχέσης και της υπέρβασης ορισμένων ορίων.

Η κόρη σας δεν πρέπει να είναι η θεραπευτής σας.
Μέρος του να είστε φίλοι, ειδικά οι καλύτεροι φίλοι, είναι να μοιράζεστε μυστικά ο ένας με τον άλλον, να μιλάτε για τα προβλήματά σας και να παρέχετε συναισθηματική υποστήριξη. 
Αυτή η σχέση πρέπει να είναι αμοιβαία, αλλά δεν θα ήταν υγιής για μια μητέρα και την κόρη της. 
Ένα παιδί δεν πρέπει να επιβαρύνεται με τις ανησυχίες των γονιών του και δεν πρέπει να αισθάνεται ότι οι ρόλοι αντιστρέφονται και ότι πρέπει να συμπεριφέρονται ως ενήλικες για τον γονέα του.

Είναι σημαντικό να θέτεις όρια.
Αν και οι φίλοι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν όρια, είναι διαφορετικά από αυτά που θα έπρεπε να δημιουργήσει ένας γονέας. Εάν ορίσετε έναν κανόνα, το παιδί σας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να ακολουθείται. 
Σε μια φιλία, δεν θα σας επιτρεπόταν να επιβάλλετε τέτοιους κανόνες και να πείτε σε άλλο άτομο τι να κάνει. 
Πρέπει να είστε η αυθεντία της κόρης σας και να δείξετε ότι είστε επικεφαλής, διαφορετικά θα γίνετε ένας «ανεκτικός» γονέας, κάτι που μπορεί να κάνει το παιδί σας να αναπτύξει ανεπαρκή αυτοέλεγχο.

Μπορεί να είναι δύσκολο για την κόρη σας να γίνει ανεξάρτητη.
Καθώς η κόρη σας μεγαλώνει, θα πρέπει να γίνεται όλο και πιο υπεύθυνη για τις πράξεις της και να μαθαίνει να κάνει τις δικές της επιλογές. 
Ο ρόλος σας ως μαμά θα αλλάξει επίσης με τον καιρό. Ο ρόλος του φίλου, από την άλλη, είναι πιο στατικός. 
Ένας φίλος δεν πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητος από τον άλλο με τον καιρό. Έτσι, εάν συμπεριφέρεστε ως φίλος, μπορεί να είναι δύσκολο για την κόρη σας να προσαρμοστεί στην ενηλικίωση.

Η κόρη σας μπορεί να μην αναπτύξει σωστά τη δική της προσωπικότητα.

Το να έρθετε πολύ κοντά στην κόρη σας μπορεί να την εμποδίσει να αναπτύξει μια προσωπικότητα ξεχωριστή από τη δική σας. Κανονικά, θα παρατηρούσε τόσο εσάς όσο και τους συνομηλίκους της, καθώς και άλλα άτομα που γνωρίζει και «συλλέγει» διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, σκέψεις και απόψεις από διαφορετικούς ανθρώπους. Αλλά, αν είστε και η μητέρα και η καλύτερη φίλη της, μπορεί να μην μάθει να σχηματίζει τις δικές της απόψεις ή να αναπτύξει τη δική της ταυτότητα.

πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki