Wednesday 12 April 2023

Η Ανάσταση κοινωνεί την αγάπη για τον άνθρωπο!

Ανάσταση για τον άνθρωπο σημαίνει νίκη της πίστης 
πάνω στην αμφιβολία.

Μεγάλη Εβδομάδα. Μέρες περισυλλογής και αναμέτρησης με τα βαθύτερα συναισθήματα μας, ώρες εξομολόγησης και κάθαρσης.

Προετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση. Η εποχή να δοκιμάσουμε την πίστη μας, να αποδεχτούμε τις απώλειες μας, να χαϊδέψουμε τις πληγές μας καθώς η Ανάσταση σηματοδοτεί τη νίκη πάνω σε κάθε διαχωρισμό. Είναι η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο, της αφθαρσίας πάνω στη φθορά και της ελπίδας πάνω στην απελπισία.

Ανάσταση για τον άνθρωπο σημαίνει νίκη της πίστης πάνω στην αμφιβολία.

Νίκη της αγάπης και της σωτηρίας.

Εάν η Ανάσταση ισοδυναμεί με το φως και με τη νίκη πάνω στο σκοτάδι, τότε εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να διώξουμε τα σκοτάδια από μέσα μας, προκειμένου να πλημμυρίσει η ψυχή μας με φως και να βιώσουμε την προσωπική μας Ανάσταση.

Να φωτίσουμε τη σκοτεινή μας πλευρά αυτή του ανταγωνιστικού και εξουσιαστικού εαυτού, που όταν βρίσκει πρόσφορο έδαφος, τολμά να αναδειχτεί και να διαπράξει κακό σε εμάς και τους άλλους. Συγχρόνως, καταστάσεις που μας πονάνε, τραύματα που δεν έχουν επουλωθεί, προβλήματα και σκέψεις που μας βασανίζουν, αποτελούν μερικά μόνο από τα μελανά αυτά κομμάτια στην ψυχή μας.

Δεν μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της καλοσύνης, αν δεν αναμετρηθούμε με τα σκοτάδια μας.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να θεραπεύσουμε οποιαδήποτε τραύματα της ψυχής μας, εάν δε στρέψουμε την προσοχή και τη φροντίδα μέσα μας.

Τότε η Ανάσταση πλημμυρίζει με φως την καρδιά μας που επιτρέπει την Αναγέννηση του εαυτού μας.

Η Ανάσταση κοινωνεί την αγάπη για όλους τους ανθρώπους.

Μας διδάσκει την ανώτερη ιδέα και το λόγο του Κυρίου για την αγάπη προς τους άλλους και για το αγκάλιασμα των εχθρών μας.

Μας διδάσκει μια ζωή μακριά από εγωκεντρισμό και αλαζονεία, χωρίς αντιπαλότητα και διχόνοια, μας διδάσκει τη συγχώρεση.

Υπάρχει ένα αίσθημα εσωτερικής ειρήνης όταν εγκαταλείπουμε τον ανταγωνισμό, τη σύγκριση και την επίκριση. Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να αλλάξουμε τους άλλους και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε διαφορετικοί από αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Μπορούμε τότε να δούμε τη συνολική ομορφιά ενός άλλου ανθρώπου και να αισθανθούμε ότι μπορεί να δει και εκείνος την ομορφιά μέσα μας.

Τα μάτια της καρδιάς βλέπουν πίσω από κάθε τι που μας διαχωρίζει. Τότε επιτρέπουμε στο θαύμα της Ανάστασης να είναι νίκη σύνδεσης, αγάπης και ζωής! Να μας μεταμορφώσει και να μας σώσει!

Αυτό είναι Ανάσταση και Αναγέννηση ταυτόχρονα!

Βασιλική Χρονοπούλου

enallaktikidrasi.com

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki