Thursday, 29 May 2008

Δροσερό Cake (γλυκάκι) Πορτοκαλάδας, για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια 😄

Υλικά

  • 3 μπουκαλάκια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια Γώτης
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Γάλα φρέσκο
  • Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τις 3 πορτοκαλάδες και το 1,5 φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
  • Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα της πορτοκαλάδας μέχρι να δέσει σαν κρέμα και να αρχίζει να πετάει φουσκάλες.
  • Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και το αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ.
  • Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε την αναλογία σε γάλα, που μας δίνουν οι οδηγίες του φακέλου άνθους αραβοσίτου για το υπόλοιπο 1,5 φακελάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Στην επιφάνεια της κρέμας πορτοκαλιού, στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα καλύπτοντας την κρέμα και στην συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα της Βανίλιας πάνω από τα μπισκότα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
 .
Εναλλακτικά
Αντικαθιστούμε την κρέμα βανίλιας με κρέμα σοκολάτας.
Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε την ζάχαρη.

ευχαριστούμε το we Blog

1 comment:

  1. Πληζ όταν τρώτε σκεφτείτε με :P γιατί τα αποφεύγω τα γλυκάκια τώρα τελευταία :D

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki