Tuesday, 28 July 2009

Γρανίτα ροδάκινο, για να δροσιστείτε, εσείς και τα χαμομηλάκια σας :)


Περιγραφή


Μία εύκολη, αλλά πολύ αρωματική γρανίτα που μπορεί 
να γίνει και με βερίκοκα ή νεκταρίνια. 

Συστατικά (για 5 άτομα)

  • 5-6 ροδάκινα
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 ml. χυμό πορτοκάλι
  • λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τους βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στα 4 για να τα αλέσουμε χωρίς προβλήματα.
  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης.
  4. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αλέθουμε ξανά. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki