Thursday 4 March 2010

Amflora: Γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας από την Κομισιόν - Πατάτα: Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων

Έντονες αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους Οικολόγους και την Greenpeace.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να επιτρέψει την καλλιέργεια στην κοινοτική Ευρώπη μίας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας πατάτας, της Αμφλόραπου είναι προϊόν της γερμανικής εταιρείας BASF, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις στους κόλπους της Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων.

Το άμυλο της πατάτας Amflora (προορίζεται μόνο για ζωοτροφή) περιέχει αμυλοπηκτίνη, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του μπετόν... (φωτ. ΑΠΕ)
για περισσότερα στο Πράσινο χαμομηλάκι


Η θρεπτική αξία της πατάτας

Η πατάτα είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε πολλά θρεπτικά συστατικά που ξεχωρίζει για τη μεγάλη διατροφική και της αξία.
Η πατάτα είναι ένα κηπευτικό που αποτελείται από 80% νερό και 20% περίπου ξηρή ουσία.
Συγκεκριμένα, στα 100 γραμμάρια περιέχει 18 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0,1 γραμμάρια λίπους, 1-3 γραμμάρια φυτικές ίνες, βιταμίνες B και C και ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, καλίου και νατρίου.
Μια μέτρια πατάτα περιέχει 0,11 μικρο-γραμμάρια θειαμίνη, 0,20 μικρογραμμάρια πυριδοξίνη και 1,4 μικρογραμμάρια Νιασίνη.
Όταν η πατάτα τρώγεται με τη φλούδα της είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό.
Σήμερα με τις νέες τάσεις της υγιεινής διατροφής που έχουν σαν πρότυπο την παραδοσιακή μας «Μεσογειακή Δίαιτα» η πατάτα όπως και τα λαχανικά, βρίσκονται στη βάση της δομής της Πυραμίδας τα οποία συστήνονται να καταναλώνονται καθημερινά.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki