Monday 7 March 2011

Ο Φιόντορ Κόνιουχοφ και η Κιβωτός της Διαθήκης

Ο ξακουστός Ρώσος ταξιδιώτης Φιόντορ Κόνιουχοφ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος, ο οποίος είδε με τα μάτια του τη θρυλική Κειμηλιοθήκη της Διαθήκης. Ακριβώς εκείνη, στην οποία φυλάγονταν οι πλάκες, που είχε πάρει ο προφήτης Μωυσής στο όρος Σινά.

Φιόντορ Κόνιουχοφ:
μου έδειξαν την κειμηλιοθήκη της Διαθήκης

Αυτό το κειμήλιο αποτελεί μέγιστο ιερό αντικείμενο ενός από τους αρχαιότερους κλάδους του χριστιανισμού - των κοπτών. Ως σήμερα σε κανένα από τους μη ιερωμένους αυτής της θρησκευτικής διακλάδωσης δεν την έχουν δείξει. Ίσως, γι΄αυτό ως σήμερα συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τόπο παραμονής της. Στον Φιόντορ Κόνιουχοφ, οι Αιθίοπες ιερείς έδειξαν το ιερό κειμήλιο της Βίβλου. Αυτό συνέβηκε σε παρεκκλήσι της αρχαίας πρωτεύουσας της Αιθιοπίας - πόλη Ακσουμ, λέει ο Κόνιουχοφ:
«Ούτε καν το περίμενα, όμως οι Αιθίοπες μου έδειξαν την κειμηλιοθήκη της Διαθήκης. Μαζί με τους ιερείς παραβρέθηκα στην ιερή τελετή. Στεκόμουν δίπλα στον φύλακα του κειμηλίου. Τέτοιον άνθρωπο δεν είχα ξαναδεί - ακτινοβολούσε φως. Έβγαλαν την κειμηλιοθήκη και μου την έδειξαν. Ευτυχώς, που είχαμε οπερατέρ, ο οποίος αποτύπωσε σε ταινία αυτή τη σκηνή.

Ο Φιόντορ Κόνιουχοφ στη ζωή του έχει πραγματοποιήσει έξι γύρους του κόσμου με ιστιοφόρο, ανέβηκε σε όλες τις υψηλότερες κορυφές της Γης, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ, κατάκτησε το Βόρειο και το Νότιο πόλο, έκανε μόνος του το γύρο της Ανταρκτικής. Τώρα σχεδιάζει αποστολή στις ερήμους της Αφρικής. Αυτή η αποστολή ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 35 μέρες. Σήμερα ο Φιόντορ Κόνιουχοφ ετοιμάζεται και ελπίζει ότι θα μπορέσει να γυρίσει ταινία γι΄αυτό το ταξίδι.
Στην Αφρική ο ξακουστός ταξιδιώτης πήγε με παράκληση της κυβέρνησης της Αιθιοπίας. Οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι αυτός θα μπορέσει να ανοίξει νέες ενδιαφέρουσες τουριστικές διαδρομές. Εκτός αυτού, ο Κόνιουχοφ έχει συμφωνήσει με τις αρχές της Αιθιοπίας για την κατασκευή στην Αντίς-Αμπέμπα ρωσικού ορθόδοξου παρεκκλησιού προς τιμήν του αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου.

Η Φωνή της Ρωσίας 26.08.2010

Ο διάσημος Ρώσος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ χειροτονήθηκε Ιερέας

Ο ξακουστός Ρώσος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ χειροτονήθηκε την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στο Κίεβο ιερέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιοντόρ Κόνιουχοφ υπηρετούσε ως διάκονος τον τελευταίο χρόνο στην Ιερά Μητρόπολη Ζαπορόζιε, και την Κυριακή χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ ιερέας.
Να αναφερθεί, ότι η χειροτονία του Φιοντόρ (π. Θεόδωρος) τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Ζαπορόζιε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε κ. Ιωσήφ ο οποίος χειροτόνησε τον π. Θεόδωρο,  μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «ο π. Θεόδωρος θα με βοηθήσει πάρα πολύ στα κηρύγματα, στα μυστήρια το βαπτίσματος, της θείας ευχαριστίας, καθώς και στο ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής».
Από την πλευρά του ο π. Θεόδωρος, τόνισε ότι «θέλει πλέον να ευλογεί τους νέους αθλητές, τους ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε στο Έβερεστ η σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά και αυτούς που πηγαίνουν στο Νότιο και Βόρειο Πόλο».
«Η απόφαση να γίνω ιερέας λήφθηκε όταν ήμουν στην Ανταρκτική, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσεύχομαι πλέον και όχι να ταξιδεύω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο π. Θεόδωρος Κόνιουχοφ.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο π. Θεόδωρος μετέφερε από το Μπάρι της Ιταλίας, μια λάρνακα με λείψανα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού τα οποία για πρώτη φορά βρέθηκαν στην γενέτειρα του το Ζαπορόζιε.
"Ο Άγιος Νικόλαος με βοήθησε πάρα πολλές φορές στη πολυτάραχη ζωή μου, είμαι πολύ συγκινημένος που χειροτονήθηκα την ημέρα της εορτής του", τόνισε κλείνοντας ο μέχρι χθες διάσημος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ.

www.romfea.gr Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010

Ο ταξιδιώτης π. Θεόδωρος Κόνιουχοφ θα διασχίσει την Αιθιοπία με καμήλα

Η Πρεσβεία της Αιθιοπίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε ότι ο διάσημος Ρώσος ταξιδιώτης και πρόσφατα ιερέας π. Θεόδωρος Κόνιουχοφ θα ταξιδέψει στη Αιθιοπία. Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι του π. Θεοδώρου, θα αρχίσει στις 20 Μαρτίου και θα διαρκέσει 40 ημέρες.
Ο π. Θεόδωρος θα ταξιδέψει με το “καράβι” της ερήμου την καμήλα, και θα επισκεφθεί την Αντίς Αμπέμπα, το Χαρράρ, το Μακαλού και το Αξούμ.
Τα χιλιόμετρα του ταξιδιού είναι 1.200, καθώς και μια πορεία 30 χιλιομέτρων.
Να σημειωθεί, ότι ο π. Θεόδωρος στο διάστημα του ταξιδιού θα επισκεφθεί πέντε διαφορετικές φυλές, και θα παραμείνει για λίγο κοντά τους, για να δει τον τρόπο ζωής τους.
Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού θα είναι η πόλης της Αξώμης, όπου, σύμφωνα με την παράδοση το παρεκκλήσιο του ναού της Παναγίας της Σιών στεγάζει την αληθινή κιβωτό της Διαθήκης.

www.romfea.gr Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki