Sunday 2 September 2012

Βέλγιο: Σάλο προκαλεί η αποφυλάκιση της συζύγου
του παιδεραστή και παιδοκτόνου Μαρκ Ντιτρού

Η Μισέλ Μαρτέν θα εγκλειστεί στο γυναικείο μοναστήρι της Μαλόν.
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η 52χρονη Μαρτέν,
μαζί με τον σύζυγό της, απήγαγαν και έκλεισαν
στο κελάρι του σπιτιού τους έξι μικρά κορίτσια,
τα τέσσερα από τα οποία πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Βελγίου η αποφυλάκιση της Μισέλ Μαρτέν, πρώην συζύγου του ισοβίτη παιδεραστή και παιδοκτόνου Μαρκ Ντιτρού.
Το βελγικό ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές για να μην αποφυλακιστεί η Μαρτέν, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές είναι «αβάσιμες και απαράδεκτες» και η Μαρτέν θα εγκλειστεί στο γυναικείο μοναστήρι της Μαλόν, τα μέτρα ασφάλειας γύρω από το οποίο έχουν ήδη ενισχυθεί.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η 52χρονη Μαρτέν, μαζί με τον σύζυγό της, απήγαγαν και έκλεισαν στο κελάρι του σπιτιού τους, κοντά στο Σαρλερουά, έξι μικρά κορίτσια, τα τέσσερα από τα οποία πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες. 
Η ποινή της ήταν 30 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στις απαγωγές, στην κράτηση αλλά και στους φόνους των δύο εκ των έξι συνολικά θυμάτων του Ντιτρού, και μέχρι σήμερα είχε εκτίσει τα 16 και σύμφωνα με ευεργετήματα του βελγικού σωφρονιστικού συστήματος και την περίοδο προφυλάκισής της θεωρήθηκε ότι ήδη εξέτισε το μισό συν ένα από τα έτη της ποινής της.
Συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους. «Η μάχη μου εναντίον την Μαρτέν έλαβε τέλος. Ελπίζω η ίδια να κατανοήσει τη βαρύτητα των πράξεων της», λέει ένας από τους γονιούς των άτυχων κοριτσιών, Πολ Μαρσάλ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ως «παράλογη».
«Η πελάτισσά μου διεκδικεί την κοινωνική επανένταξή της», τόνισε ο δικηγόρος της Μαρτέν, ο Τιερί Μορό, ενώ, από την πλευρά της η ηγουμένη Κριστίνα στη Μονή Μαλόν, ευχήθηκε «όπως όλοι μας, [έτσι και η Μαρτέν] είναι άξια για το καλύτερο και για το χειρότερο. Το ότι επιχειρεί να μετανοήσει τώρα δεν περνά απαρατήρητο από εμάς».
tovima

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki