Sunday 2 September 2012

Επίθεση παιδόφιλων στο Διαδίκτυο - Αυξημένα και πιο "σκληρά" τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας

Σε κάθε περίπτωση παρενοχλήσεων ανηλίκων και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 210-6476464 και 210-6476461 ή μέσω mail στο 11012@hellenicpolice.gr
 .

για περισσότερα στο tro-ma-ktiko


Μανόλης Σφακιανάκης: «Όταν ξεκίνησα δεν με πίστευε κανείς...»

Όταν το 1995 ο Μανόλης Σφακιανάκης ενημέρωνε τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ένα νέο είδος εγκλήματος ήταν προ των πυλών και πως θα έπρεπε να οργανωθεί ένα σχέδιο πρόληψης του διαδικτυακού εγκλήματος, οι περισσότεροι τον αντιμετώπιζαν ως γραφικό. 

«Μα έγκλημα μέσω Διαδικτύου; Μέσα από ένα κομπιούτερ;», τον ρωτούσαν με έντονη απορία.
Χρειάστηκε μεγάλη υπομονή και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, προκειμένου να πείσει τους ανωτέρους του ότι ο «μαγικός» κόσμος του Ίντερνετ, που είχε αρχίσει να γίνεται δημοφιλής και στη χώρα μας, έκρυβε κινδύνους και -κυρίως- παραβατικές πράξεις.
Η υπηρεσία έγινε Τμήμα το 2004. Τέσσερα άτομα απασχολούνταν τότε σε αυτήν. Σήμερα, 78 αστυνομικοί δουλεύουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μαζί με την Οικονομική Αστυνομία υπάγονται απευθείας στον Αρχηγό.
Μάλιστα, ανάμεσα στους 78 υπάρχει η... αφάν γκατέ της Αστυνομίας, εξειδικευμένοι αξιωματικοί με πτυχία πληροφορικής, προγραμματισμού και συστημάτων υπολογιστών που θα ζήλευαν και οι ιδιωτικές εταιρείες του είδους!
Δεν είναι τυχαίο που η Δίωξη είναι η μοναδική υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ. και από τις ελάχιστες στον δημόσιο τομέα που διαθέτει ISO 9001, είναι δηλαδή πιστοποιημένη ως μία από τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki