Sunday 13 January 2013

Αμερικανός δικηγόρος δίνει το σπίτι του σε αστέγους
Ένα κοριτσάκι τάισε πάνω από 50 αστέγους

 «Είμαι χαρούμενος που βοηθάω μέσα από τα μαθήματα, 
που μου έδωσε ο πατέρας μου». 
.
Με μια αισιόδοξη και ανιδιοτελή πράξη ξεκίνησε το 2013 για τον 51χρονο δικηγόρο, Τόνι Τόλμπερτ. Ο Αμερικάνος από το Λος Άντζελες αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του μετά από χρόνια, παραχωρώντας το δικό του σε μια άστεγη γυναίκα με την οικογένειά της.
Tony Tolbert, Los Angeles Lawyer,
Gives His House To Homeless Family
Το σπίτι που θα φιλοξενήσει την οικογένεια για ένα έτος, κοστίζει περίπου 400.000 δολάρια. Σημαντικό είναι πως ο κ. Τόλμπερτ δεν έχει συναντήσει ποτέ τη Φελίσια Ντιούκς και τα παιδιά της, καθώς τους βρήκε μέσω του AlexandriaHouse, ενός ασύλου για γυναίκες και παιδιά.
Στο συγκεκριμένο άσυλο, η κ. Ντιούκς μοιραζόταν μια κρεβατοκάμαρα με τρία από τα  παιδιά της, ενώ δεν μπορούσε να μένει μαζί τους ο ενήλικος γιος της. 
Πλέον στο νέο τους σπίτι θα μπορούν να είναι όλοι μαζί και να απολαύσουν όλες τις ανέσεις. Η ίδια εμφανώς συγκινημένη δεν σταματά να ευχαριστεί δημόσια τον 51χρονο. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο για τον κ. Τόλμπερτ καθώς ο πατέρας του αποτέλεσε παράδειγμα για αυτόν. Συγκεκριμένα, στην παιδική κρεβατοκάμαρα στο πατρικό του σπίτι φιλοξενούνταν για χρόνια άνθρωποι που είχαν ανάγκη. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι χαρούμενος που βοηθάω μέσα από τα μαθήματα, που μου έδωσε ο πατέρας μου».

Grace’s Christmas treat in dad’s memory

Πριν λίγο διάστημα κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Αγγλία. Η 10χρονη Γκρέις ΜακΝάλτι αποφάσισε (όπως ο κ. Τόλμπερτ) να βοηθήσει άστεγους, εμπνευσμένη από τον πατέρα της. 
Ο πατέρας της που έφυγε από τη ζωή στα 38 του, ήταν τακτικός εθελοντής, πραγματοποιούσε φιλανθρωπίες και είχε υποσχεθεί να ανοίξει το καφέ της οικογένειας την ημέρα των Χριστουγέννων για τους άστεγους. Η μικρή Γκρέις πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία του πατέρα της, τιμώντας τον και σερβίροντας γαλοπούλα σε περισσότερους από 50 άστεγους.

http://www.flowmagazine.gr
Πηγή: Καλά Νέα

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki