Monday 16 September 2013

Η κρίση διαλύει οικογένειες

και στην Κύπρο....

Οικογένειες αναγκάζονται να δώσουν ακόμα και τα παιδιά τους για υιοθεσία
Η οικονομική κρίση που κτύπησε τον τόπο μας οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα Γραφεία Εξευρέσεως Εργασίας και δεκάδες πολίτες να αναγκάζονται να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες


Τραγικό! Μόνον αυτή η μικρή, αλλά βαρύνουσας σημασίας λέξη, μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια την περίπτωση του κ. Κυριάκου, ή καλύτερα του νούμερο «63», που την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην αποθήκη των «Αλκυονίδων», στο Δάλι.
Ο κ. Κυριάκος, πατέρας τριών παιδιών, πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να δώσει το τελευταίο του παιδί, δέκα μηνών μόλις, για υιοθεσία, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν τον ένοιαξε ο πόνος που θα ένιωθε αυτός και η οικογένειά του, τον ένοιαξε πως το σπλάχνο του θα ζούσε καλύτερα, μακριά από τη φτώχια και την ανέχεια. Ευτυχώς, όμως, που τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Κυπρίων δεν έχουν εκλείψει και, με τη συμβολή ομογενών, το 10μηνο αγγελούδι επέστρεψε στην οικογένειά του. Όμως, δυστυχώς, εδώ φτάσαμε στην Κύπρο του 2013. Παιδιά να δίνονται για υιοθεσία ή να πίνουν διαλυμένο αλεύρι σε νερό και ζάχαρη σαν γάλα και να μη διαμαρτύρονται ή να μην έχουν ένα μικρό κολατσιό για το σχολείο, αλλά και τα απαραίτητα για τη φοίτησή τους.
Αυτά, όμως, είναι μερικά από τα τραγικά παραδείγματα που η οικονομική κρίση προκάλεσε.
Καθημερινά στους χώρους όπου κοινωφελείς και εθελοντικοί οργανισμοί δίδουν επισιτιστική βοήθεια ακούγονται ιστορίες, που κανένας δεν ήλπιζε πως θα άκουγε ποτέ στην Κύπρο. Ούτε ακόμη και μετά τον πόλεμο, αφού το 1974 ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, όπως αποδεικνύεται, απ’ ό,τι τώρα.
Οι εθελοντές και οι εθελόντριες βρίσκονται καθημερινά ενώπιον ενός πραγματικού εφιάλτη, αφού ...
περισσότερα στην πηγή: sigmalive.com

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki