Thursday 8 May 2014

Το συγκλονιστικό τέλος μιας δύσκολης ζωής :(((

Η 39χρονη Κατερίνα Ντάκου ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου της.
Ένιωσε αδιαθεσία ενώ ετοίμαζε το παιδί της για το σχολείο και ακολούθως σωριάστηκε αναίσθητη στο δάπεδο του διαμερίσματος, όπου διέμενε με το πεντάχρονο παιδί της


Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε χθες το πρωί 39χρονη μητέρα από την Ελλάδα. Είχε ξεψυχήσει μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου γιου της, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να τη βοηθήσει και ακολούθως ενημέρωσε γείτονές τους.

Η άτυχη γυναίκα διέμεινε μόνιμα τα τελευταία έντεκα χρόνια στη Λεμεσό, ενώ, αν και μονογονιός, είχε καταφέρει με υποτροφία να σπουδάζει παιδαγωγικά σε κυπριακό πανεπιστήμιο και αυτόν τον καιρό βρισκόταν κοντά στην απόκτηση του πτυχίου της. Το σπίτι όπου ζούσε με το παιδί της μετατράπηκε σε ακατάλληλο για διαβίωση ανθρώπων, γεγονός που, όπως ανέφεραν γείτονές της, τους ανάγκασε να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Το προσωπικό δράμα και οι αντίξοες συνθήκες διαβίωσης της 39χρονης Κατερίνας Ντάκου, αλλά και του πεντάχρονου αγοριού της, φανερώθηκαν, δυστυχώς, μετά τον τραγικό θάνατό της. Ορφανή από μητέρα και πατέρα ήρθε στη Κύπρο πριν από έντεκα χρόνια, με μοναδικό όνειρο να σπουδάσει δασκάλα.

Στα πρώτα της χρόνια αρκετοί ήταν εκείνοι που τη βοήθησαν, χάθηκαν όμως στον χρόνο και έτσι έμεινε μόνη με ένα παιδί και χιλιάδες προβλήματα να τη βασανίζουν.
Το τέλος του μαρτυρίου για την ίδια, που συνάμα αποτελεί αρχή για το παιδί της, γράφτηκε χθες το πρωί, όταν ένιωσε αδιαθεσία, ενώ ετοίμαζε το παιδί της για το σχολείο. Ο μικρός στα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε η μητέρα του, αίμα να τρέχει από τη μύτη της, προσπάθησε να τη βοηθήσει δίνοντάς της χαρτομάντιλα.
Όταν όμως η μητέρα του σωριάστηκε αναίσθητη στο δάπεδο του διαμερίσματος, βρήκε τη δύναμη να καλέσει βοήθεια από τους γείτονες. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, αλλά στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μοιραίο είχε επέλθει. Το αίτια του θανάτου της 39χρονης θα εξακριβωθούν σήμερα, κατά τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της. Σύμφωνα με τον αδελφό της Χρήστο Ντάκο, η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει όγκο στον λαιμό της, αλλά δεν προέβη σε θεραπεία διότι δεν ήθελε να παρατήσει το πανεπιστήμιο. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα και με την καρδιά της.
«Ήταν μια γυναικά που πάλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το μόνο που ήθελε ήταν να σπουδάσει, ήταν να γίνει δασκάλα για να μεγαλώσει το παιδί πιο άνετα. Αυτό ήθελε μόνο», δήλωσε ο αδελφός της. «Προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μόνη της, άλλα δεν είχε δυνάμεις, τη βοήθησα ως αδελφός της. Είχαμε και εμείς τα προβλήματα… Δυο παιδιά ορφανά, χωρίς γονείς, χωρίς τίποτα», συμπλήρωσε. Για να εκφράσει το παράπονό του: «Δεν ερχόταν ποτέ να τη δει το Γραφείο Ευημερίας. Ως μονογονιός, αυτό που ξέρω εγώ που το έζησα, είναι πως χρειαζόταν το Γραφείο Ευημερίας, διότι της βρίσκανε λεφτά φίλοι και γνωστοί για να πληρώνει το ενοίκιο και το ρεύμα της. Δεν βοηθούσαν για τον λόγο ότι ήταν φοιτήτρια».
Οι συμφοιτητές της
Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για την αδικοχαμένη Κατερίνα και οι συμφοιτητές της. «Περνούσε δύσκολες στιγμές, που ναι μεν τις ζούσαμε μαζί της, αλλά δεν μας έδωσε κάποιο δικαίωμα και ούτε ποτέ μας ενέπλεξε στα προσωπικά της. Αν μας έλεγε κάτι, εμείς θα βοηθούσαμε, θα ήμαστε εκεί γι’ αυτήν», είπε ο Νικόλαος Παπαβαρνάβας. «Ερχόταν στο πανεπιστήμιο με το μωρό», συνέχισε, «διότι δεν υπήρχε κάποιος να το κρατήσει».

sigmalive

1 comment:

  1. Συγκλονιστική ιστορία! :'(
    Το μωρό τι θα απογίνει;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki