Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Τι συμβαίνει κάθε φορά που το παιδί είναι άρρωστο;
Μερικές διαπιστώσεις δοσμένες με χιούμορ!

Αν έχετε παιδί που έχει ξεκινήσει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό ή στο Νήπιο, τότε έχετε μπει ήδη στο «κλαμπ των ιώσεων».
Θα χρειαστείτε κουράγιο, υπομονή και έναν καλό παιδίατρο.
Θα χρειαστείτε, επίσης, μπόλικες δόσεις χιούμορ για να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι ΚΑΘΕ φορά που το παιδί θα είναι άρρωστο θα συμβούν τα παρακάτω:
Το παιδί θα φέρει στο σπίτι όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν στο σχολείο και θα κολλήσει όλη την οικογένεια.
Όσο και να προσπαθήσετε να βάλετε το παιδί σε καραντίνα για να μην κολλήσει τους υπόλοιπους, δεν θα τα καταφέρετε. Την επομένη θα κολλήσει το άλλο σας παιδί, την μεθεπομένη ο μπαμπάς (ήρθε το τέλος του κόσμου!) και τελευταία εσείς που ακόμα και με 40 πυρετό θα συνεχίσετε να «τρέχετε» για όλους τους υπόλοιπους. Γιατί πολύ απλά, οι μαμάδες απαγορεύεται να αρρωστήσουν.

Το παιδί θα αρρωστήσει την χειρότερη στιγμή.
Είστε στην δουλειά, πνιγμένη ανάμεσα σε meetings και deadlines ή με 40 πελάτες μπροστά σας; Θα σας πάρουν από τον παιδικό σταθμό για να σας πουν ότι το παιδί έκανε εμετό και έβγαλε τον Νιαγάρα.
Ετοιμάζετε βαλίτσες για να φύγετε για τριήμερο; Το παιδί ξαφνικά θα ανεβάσει 38,7.
Είναι Σάββατο απόγευμα και έχετε κανονίσει να βγείτε με τον άνδρα σας, για πρώτη φορά ύστερα από 5 μήνες; Το παιδί θα βγάλει κάτι παράξενα εξανθήματα γύρω από το στόμα.
Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν ποτέ απόγευμα καθημερινής, όταν είστε χαλαρή σπίτι με τις πυτζάμες σας, βλέποντας τηλεόραση και μαζεύοντας από την απλώστρα τα ρούχα.

Να μείνει σπίτι ή να πάει σχολείο; Όποια απόφαση κι αν πάρετε θα είναι πάντα λάθος.
Γιατί αν κρίνετε πως ένας απλός βήχας δεν χρειάζεται να το αποτρέψει από το σχολείο, σε δύο ώρες θα σας πάρουν από το σχολείο να σας πουν ότι έχει ανεβάσει πυρετό. Κι αν αποφασίσετε ότι επειδή έχει 37,1 καλύτερα να μείνει στο σπίτι, θα φωνάξετε την γιαγιά, η οποία σε δύο ώρες θα σας πάρει να σας πει ότι είναι μια χαρά και χοροπηδάει στον καναπέ... Μητρικό ένστικτο σου λέει μετά!

Κάποια παιδιά δεν έχουν πρόβλημα να πίνουν το σιρόπι τους.
Τα παιδιά αυτά είναι τόσο αληθινά όσο ο Άη Βασίλης. Και σίγουρα δεν είναι τα δικά σας παιδιά, τα οποία για να πάρουν μια κουταλιά αντιπυρετικό θα χρειαστεί να τα δέσετε χειροπόδαρα, όσο εκείνα θα ουρλιάζουν ξέφρενα. Και όταν θα έχετε καταφέρει να βάλετε το φάρμακο στο στόμα του παιδιού, αυτόματα θα το φτύσει στο πάτωμα. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να «κρύψετε» το φάρμακο στον χυμό του (συμβουλεύουν οι παιδίατροι), όμως αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα πιει χυμό. Το τρελό είναι, βέβαια, ότι αν το κουτάλι με το σιρόπι πέσει στο πάτωμα και λερωθεί, το παιδί τότε θα το βάλει με άνεση στο στόμα του!

Εννέα στις δέκα φορές το να πάτε το παιδί στον παιδίατρο θα είναι άσκοπο.
Γιατί το πιθανότερο είναι το παιδί να έχει απλά κολλήσει κάποια ίωση και ο παιδίατρος δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα παραπάνω από το να σας πει να του δώσετε ένα απλό αντιπυρετικό και να του στύβετε πορτοκάλια. Και όλα αυτά αφού θα έχετε περιμένει 45 λεπτά στο σαλονάκι της αναμονής, μαζί με άλλα 8 άρρωστα παιδάκια.

Αλλά -παρά το μάταιο του πράγματος- θα συνεχίσετε να πηγαίνετε το παιδί στον παιδίατρο.
Και θα συνεχίσετε να περιμένετε με τις ώρες στο σαλονάκι, ενώ το παιδί θα σκαρφαλώνει στο γραφείο της γραμματέως, απλά και μόνο για να γλυτώσετε τις τύψεις ότι δεν νοιάζεστε για το παιδί. Και μετά θα γυρίσετε στο σπίτι και το παιδί θα είναι μια χαρά και την επόμενη μέρα μπορεί να πάει και σχολείο. Ενώ εσείς θα έχετε ήδη κολλήσει και θα έχετε δέκατα...

mama365