Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και απολαύστε τη στιγμή

Μια από τις πιο υπέροχες ανακαλύψεις σχετικά με το μωρό σας είναι η αίσθηση του χιούμορ η οποία αναπτύσσεται μαζί με αυτό! Η στιγμή που θα σας χαμογελάσει το μωρό σας είναι από τις στιγμές εκείνες που χαράζονται στη μνήμη σας και σας πλημμυρίζει από ευτυχία και μοναδικά συναισθήματα. 
Τα πρώτα χαμόγελα το μωρό σας τα χαρίζει κάπου κοντά στις 4 εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Από το δεύτερο μήνα και μετά, τα περισσότερα μωρά ανταποκρίνονται με περισσότερη θέρμη στα άτομα που τα φροντίζουν. Δεν αργεί το μωράκι σας να καταλάβει πως τα χαμόγελα του βρίσκουν τρομερή ανταπόκριση και τότε τα χαρίζει όλο και πιο συχνά. 

Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και  απολαύστε τη στιγμήΓύρω στους τρεις μήνες, το χαμόγελο είναι πλέον ένας τρόπος επικοινωνίας του μωρού σας και μάλιστα γελά σε σημαντικά πρόσωπα που νιώθει ότι το φροντίζουν και τα γνωρίζει.Το γέλιο είναι για το μωρό μια πρωταρχική μορφή επικοινωνίας σημαντική για την ψυχοσωματική εξέλιξη, γι’ αυτό και η ανταπόκρισή σας σε αυτό είναι απαραίτητη. 

Έρευνα που έχουν μελετήσει τους παράγοντες που προκαλούν το γέλιο του μωρού έχουν δείξει πως καθώς το μωρό μεγαλώνει, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους γελά με διαφορετικά πράγματα. Παίξτε με το μωρό σας προκειμένου να του αναπτύξετε την αίσθηση του χιούμορ. Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και «δεθείτε» μαζί του:
-βάλτε μουσική και χορέψτε τρελά,
-κάντε αστείες μιμήσεις την ώρα του φαγητού,
-κάντε αλογάκι το μωρό πάνω στο πόδι σας τραγουδώντας ένα γρήγορο σκοπό κ.α,
-τα μωρά αγαπούν τις εκπλήξεις, γι’ αυτό κρυφτείτε πίσω από τα χέρια σας φωνάζοντας «κου-κου τα!»
-παίξτε κρυφτό ή κρυφτείτε κάτω από ένα σεντόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου